What Strange Beasts - Starlight's Castaways (2023)

1 stem

Uitgebracht in eigen beheer

1. A Call to Lights (0:29)
  2. Starlight's Castaways (3:16)
  3. Point to Point (0:58)
  4. Meteor Bath (4:51)
  5. In Jest (0:45)
  6. Plasticbrain (4:23)
  7. Tides of Gravity (0:25)
  8. Scattered Skies (5:21)
  9. Homeforest (1:27)
  10. Imperfect Vision (5:12)
  11. One-Time Pad (1:42)
  12. No New Messages (4:31)
  13. Stowaway (1:15)
  14. Cat's Paw (3:48)
  15. Aeternium (1:20)
  16. Ocean Glass (7:12)
  17. Kalaloch Prime: An Intermission (1:51)
  18. Second Sight (4:33)
  19. Endless Routes (1:46)
  20. A Different Light (4:32)
  21. Azimuth (1:02)
  22. It's Mine (5:47)
  23. Entanglements (1:32)
  24. Deeper Space (6:07)
  25. Inversions (1:30)
  26. Best Friends (4:46)
avatar van outoftheblue
Een album vol met korte art-rock instrumentale nummers en power-psyche progsongs die zich vrolijk in je oor nestelen. Het nieuwe album van What Strange Beasts, Starlight's Castaways , van de inwoners van Seattle, is een ontzettend plezierig conceptalbum over een reis door de melkweg. Het titelnummer bruist en rockt maar is ook een uptempo psyche-klassieker. Scattered Skies heeft geweldige elektrische piano van Benjamin Ruby, die ook synthesizers, Hammond B3, Wurly, Theremin en zang levert, gevolgd door een wah-wah gitaarsolo van Alley C. Er hangt een psyche-sfeer uit de late jaren 60 in Second Sight, geïntroduceerd door de bas van Aaron Kremer (tevens synthesizer, akoestische gitaar, zang). It's Mine ziet drummer Jonathan Maxwell (en akoestische gitaar, zang) de boogie opvoeren terwijl de band AOR-melodieën in psyche-prog-vorm slaat. zal zijn. Starlight's Castaways is een reis door een universum waarvan ik het muziekpad met ontzag zal volgen want ik kijk nu al uit naar het vervolg!