Nitty Gritty Dirt Band - More Great Dirt (1989)

Alternatieve titel: The Best of the NGDB Vol. 2

1 stem

Country
Label: Warner

1. Cadillac Ranch (3:41)
  2. I've Been Lookin' (3:10)
  3. Oh What a Love (3:08)
  4. Workin' Man (Nowhere to Go) (3:47)
  5. I Love Only You (3:30)
  6. Fishin' in the Dark (3:22)
  7. Baby's Got a Hold on Me (3:04)
  8. Face on the Cutting Room Floor (3:11)
  9. Down That Road Tonight (3:07)
  10. Home Again in My Heart (3:31)
avatar van potjandosie
een verzamelaar met nummers van de albums die tussen 1984 en 1988 verschenen.

1,5,8 van "Plain Dirt Fashion" (1984)
10 van "Partners, Brothers & Friends" (1985)
3,6,7 van "Hold On" (1987)
2,4,9 van "Workin' Band" (1988)

een fijne verzamelaar voor de liefhebbers van de meer gepolijste country-rock sound die de band vanaf begin 80's begon te ontwikkelen, wat niet ieder's "cup of tea" zal zijn, maar dan heb je in ieder geval met deze compilatie zo'n beetje de beste nummers te pakken. met deze sound sprak de NGDB een groot en breed Amerikaans country publiek aan.

"Cadillac Ranch" is een Bruce Springsteen cover maar mist het rauwe van het origineel. "Face on the Cutting Room Floor" een fraaie mid-tempo ballad geschreven door Jeff Hanna, Wendy Waldman en wijlen singer/songwriter Steve Goodman, die de klassieker "City of New Orleans" schreef, waar Gerard Cox ooit met de melodie van dat nummer een grote hit mee scoorde ('T Is weer voorbij die mooie zomer).