Brendan Croker - Redneck State of the Art (1995)

Country / Rock
Label: CNR

1. Redneck State of the Art (2:56)
  2. On My Knees (3:52)
  3. Self Made Saviour (4:17)
  4. Let Me In (3:32)
  5. Waiting for You (4:53)
  6. Walk Through Fire (5:13)
  7. Hey Renee (3:32)
  8. Watching the Wheels (3:20)
  9. Finding It Hard Today (5:07)
  10. Your Time Will Come (4:42)
  11. Honest I Do * (4:24)
avatar van potjandosie
in tegenstelling tot de opvolger "Three Chord Lovesongs" met alleen Brendan Croker op zang en akoestische gitaar, is dit echt een band album. de experimenten met exotische muziekstijlen (calypso, reggae, Hawai) zoals op een aantal van zijn albums te horen, zijn op dit album afwezig.

11 eigen nummers van de man, waarvan 8 co-written met o.a. 2 nummers die hij samen met de Amerikaanse singer/songwriter Fred Koller schreef.

het album trapt af met de stevige bluesrock en het gierende gitaarspel van het titelnummer en "On My Knees" , zoals ook te horen op "Your Time Will Come", nummers die associaties oproepen aan de sound van iemand als Rory Gallagher.

"Self Made Saviour" is een aanklacht tegen het establishment met een tekst waar hij flink tegen de heilige huisjes en machtswellust van politici en de muziek business aanschopt.

"Waiting For You" en "Finding It Hard Today" zijn fraaie slow blues ballads, "Watching the Wheels" met zijn honky-tonk ritme heeft een "country feel", waar het rammelende "Hey Renee" een hoog meezinggehalte heeft.

de bonus track, de folky ballad "Honest I Do" met zijn ontwapenende, ontroerende tekst is een "love song" wat mij betreft het prijsnummer op dit gevarieerde album.

Album werd geproduceerd door Brendan Croker
Recorded at Lion Studios, Leeds, U.K.

Brendan Croker: guitars, vocals
Donald Neon: guitars, backing vocals
Gnat Hoover: bass, keyboards, b.v.
Gene Velocette: drums, b.v.