Neoandertals - Neanderthals Were Master Butchers (2007)

1 stem

Estland
Label: Heli

1. Neanderthals Were Master Butchers (3:45)
  2. Defleshing the Cadaver Before Burial (3:00)
  3. Sliced by Man (3:03)
  4. The Mysterious Demise (3:14)
  5. Rebirth of an Ancient Menace (3:23)
  6. Spawning of Species (1:55)
  7. Abolition (3:41)
  8. Neo-Neanderthals Travelling Through Consumed Continents (3:17)
  9. Brooding over a Dead Breed (4:20)
avatar van The_CrY
0,5
Dit geeft beginnende bandjes hoop dat ze ooit een platenmaatschappij zullen krijgen. Want als er platenmaatschappijen zijn die prut als dit een contract aanbieden... nou... dan is de muziekwereld toch minder hard dan men zegt.

Waarom dan? Goed, de Neoandertals hebben een concept voor hun band, en dat is de Neanderthalers. Ze doen hard hun best om een primitieve en barbaarse sound te creëren, en dat lukt aardig. Denk je eens in, keiharde Brutal Death Metal of Grindcore, wat je ook wilt, en dan een primitieve vorm? Hier komt géén gitaar in voor. Helemaal geen. Alleen de drums en de bas doen mee. De drumster ramt alles bij mekaar op haar drumstel en de bassist gromt terwijl hij wat op zijn instrument ramt. En dan krijg je dus dit. Concept geslaagd? Ja: dit klinkt barbaars en primitief als een stel hersenloze Neanderthalers.

Nadeel: het is niet om aan te horen. Elk nummer klinkt hetzelfde. Melodie is nergens. De zeer aparte productie voegt ook niets toe aan de toegankelijkheid van de muziek. Dit is gewoon puur herrie. Leuk voor het concept, maar niet voor het oor.

avatar van jasper1991
Niks aan toe te voegen, dit slaat echt helemaal nergens op.

Je maakte me nieuwsgierig en zodoende ben ik het openingsnummer op Youtube gaan bekijken. Het klinkt inderdaad nergens naar.