The Weavers - Classics (1987)

1 stem

Folk
Label: Vanguard

1. This Land Is Your Land (2:47)
  2. Aunt Rhodie (1:56)
  3. Aweigh, Santy Ano (2:37)
  4. Wild Goose Grasses (3:02)
  5. Erie Canal (2:18)
  6. Eres Alta (2:32)
  7. Tina (2:04)
  8. Old Riley (2:30)
  9. Almost Done (2:59)
  10. You Old Fool (2:38)
  11. Bury Me (2:01)
  12. Every Night (3:08)
  13. Gotta Travel On (3:40)
  14. Empty Pocket Blues (3:17)
  15. Greeland Whale Fisheries (3:23)
  16. Howard's Dead and Gone (3:00)
avatar van potjandosie
aangezien hun originele albums moeilijk verkrijgbaar zijn, bieden dit soort verzamelaars uitkomst voor de liefhebber, zoals in dit geval deze cd re-issue uit 1997 op het vermaarde Vanguard label.

deze verzamelaar telt liefst 12 nummers van het album "At Home" (1959) en 4 nummers (5,8,13 en 15) van het album "Travelling On" (1959).

veel eigen nummers van The Weavers plus een aantal covers, waaronder "This Land Is Your Land" (Woody Guthrie), "Wild Goose Grasses" (John Allison) en "Tina" (Marlon Roberts).

"Erie Canal" en andere liedjes van de als links bekend staande, sociaal bewogen activist (wijlen) Pete Seeger zouden later gecoverd worden op het eerbetoon "We Shall Overcome" (The Seeger Sessions) van Bruce Springsteen. "Greenland Whale Fisheries" werd later prachtig gecoverd door The Pogues op hun album "Red Roses for Me".

de leadzang van de zangers wordt regelmatig afgewisseld met de fraaie vocalen van zangeres Ronnie Gilbert voorzien van prachtige, meerstemmige zang met "basic" begeleiding van akoestische gitaren, banjo en tambourine, een enkele keer aangevuld met een trompet zoals op het uitbundige "Tina" of een harmonica op "Gotta Travel On", waar op deze verzamelaar geen "credits" voor te vinden zijn.

hoewel sommigen deze muziek gedateerd en oubollig zullen vinden, dien je de muziek van dit folkgezelschap in de context van die tijd te plaatsen ofwel "The Weavers laid the groundwork for the folk movement of the late 50's and early 60's".

Pete Seeger: banjo, tenor vocal
Ronnie Gilbert: alto vocal