Herbie Mann - Surprises (1976)

Jazz / Soul
Label: Atlantic

1. Draw Your Breaks (4:48)
  2. Cajun Moon (6:16)
  3. Creepin' (3:52)
  4. Easter Rising (4:36)
  5. Asa Branea (3:54)
  6. The Sound of Windwood (2:31)
  7. Cricket Dance (4:14)
  8. The Butterfly in a Stone Garden (5:20)
  9. Anata (I Wish You Were Here with Me) (3:08)
Bij toeval kwam ik het nr Cajun Moon tegen na het beluisteren van een podcast door oud VPRO en OOR medewerker Bram van Splunteren. Vond het gelijk lekker klinken in de single edit en na wat zoeken kwam ik op deze plaat nog een langere versie tegen met ook nog een saxofoonsolo die niet in die edit zit.

Toen Herbie het opnam was het net een jaar of 2 oud, het was geschreven door JJ Cale en staat op zijn album Okie uit 1974. Later werd het opgenomen door zijn maatje Eric Clapton en ook door Randy Crawford. Volgens Cale is die laatste versie de beste cover van zijn nr.

Ik geef echter de voorkeur aan dit superchille funky nr dat naast de sax solo ook zowaar nog een dwarsfluitsolo kent door de Mann himself. En dan nog de vocalen: Cissy Houston, de moeder van Whitney notabene en dat mag er zijn hoor! Houston doet trouwens de (backing) vocals op de hele A kant vd LP!