Brotha Lynch Hung - The Ripgut Collection (2007)

1 stem

Label: Siccmade

1. You May Be (3:57)

met Bleezo en Sav Sic

2. Raw Meat (2:55)

met Keak da Sneak

3. 24 Deep (4:14)
  4. Devils and Gun Smoke (3:12)
  5. Heaters (5:33)

met Polo en P Folks

6. Did and Did It (6:15)

met Phonk Beta en D-Dubb

7. Die (4:40)

met First Degree the D.E.

8. Last Night (5:03)

met First Degree the D.E. en C.O.S.

9. Papers (5:31)
  10. Corpse Came to Dinner (4:18)
  11. Went From (5:58)
  12. My Mind Ain't Right (3:45)
  13. Good Night (4:40)
  14. It's Just Me (5:37)
  15. Suicide Note (4:19)
  16. Refuse to Lose (4:22)
avatar van bennerd
Good Night is echt wel een lekker nummer, heerlijke stem heeft die gast. Wat is dit voor album? Een best of?

avatar van Jorge-E
Ik ken dit album niet, maar als je een Best Of wilt beluisteren van Brotha Lynch Hung, check dan beter Season of da Siccness

avatar van bennerd
Wel, wiki kon mij vertellen dat het een best of is plus drie nieuwe nummers (Good Night, It's Just Me en You May Be). Eerst ga ik dit even beluisteren, zijn klassieker komt waarschijnlijk wel achter Zijn stem bevalt me wel enorm, de lyrics daargelaten.

avatar van Jorge-E
Ik ben een grote fan van Brotha Lynch Hung (vooral dan vanwege Season of da Siccness en wat collabos) Maar ook zijn charisma spreekt mij erg aan. Ik heb dus origineel Season of da Siccness en The Plague met Doomsday Productions (gratis gekregen van Playboy 7 van Doomsday Productions). Je kunt stellen dat ik niet zo'n grota fan ben van de albums die verschenen na Season of da Siccness. Maar dit verzamelalbum heeft geen tracks van Season of da Siccness wat het de perfecte aanvulling maakt voor mijn Lynch solo collectie. De tracks hier zijn afwisselend van sfeer. Bij zijn latere solo albums is het probleem vooral dat de liedjes te veel op elkaar lijken. Nou hier dus niet. Zo heb je eerst het funky Devils and Gun Smoke van het album Nigga Deep (leuk dat daarvan ook wat opstaat) en daarna heb je het duistere Heaters.
Dit album is zelf samengesteld door Lynch, dus weet je dat er de beste liedjes opstaan. Er zit ook een dvd bij. Die schijnt niet zo geweldig te zijn, er staat oa een videoclip op.
First Degree The D.E. die op enkele tracks verschijnt is trouwens geweldig goed! Wat een duistere sfeer creert hij. Sav Sicc & Bleezo zijn ook erg goede Sac rappers.