Offset - Set It Off (2023)

Label: Motown

met Future

5. Fan (2:36)
  6. Freaky (3:19)

met Cardi B

7. Hop Out the Van (2:00)
  8. Don't You Lie (3:11)
  9. I'm On (3:25)
  10. Big Dawg (1:45)
  11. Night Vision (3:12)
  12. Skyami (3:33)

met Mango Foo

13. Dissolve (3:07)
  14. Fine as Can Be (3:32)

met Latto

15. Buss My Watch (1:57)
  16. Dope Boy (2:43)

met Young Nudy

17. Princess Cut (4:10)

met Chloë

18. Jealousy (2:54)

met Cardi B

19. Blame It on Set (3:58)
  20. Upside Down (2:11)
  21. Healthy (2:13)
avatar van Kondoro0614
Set It Off > For All The Dogs

avatar van Yestsida
Sterk album.

Het heeft even geduurd maar eindelijk is Offset er dan met de opvolger van zijn (solo-)debuutalbum, dat zag het daglicht in 2019. Waar wijlen Takeoff me nooit heeft kunnen boeien en ik over het algemeen Quavo overschat vind is Offset steeds de meest interessante "Migo" geweest in mijn ogen. Nu Takeoff dood is bestaan Migos uiteraard sowieso niet meer maar de laatste tijd was al wel duidelijk dat Offset zich volledig ging richten op zijn solocarrière en geen deel meer wou uitmaken van een trio.

Father of 4 was, toch nog vrij onverwacht, een knaller van jewelste. Offset bewees daar dat hij de hype waard was en zelfs niet bang was om introspectief te worden en tekstueel wat dieper kon graven, iets wat je niet vaak ziet bij dit type rappers. Dit tweede soloalbum brengt dan tekstueel niet meteen iets interessant naar voren maar het is toch weer een erg fijne LP geworden (een dieper eerbetoon aan Takeoff had misschien niet slecht geweest, maar had dan weer niet bij de rest van dit project gepast.).

Toen ik de tracklist initieel zag en keek dat er 21 tracks op staan vreesde ik dat Set It Off veel te lang zou duren, gelukkig geraak je er nog relatief snel door aangezien veel nummers een vrij korte speelduur hebben en we maar net een uur aantikken, er zit een lekker tempo in de tracklist. Duidelijke uitschieters zijn voor mij amper te vinden maar als geheel klinkt het erg sterk en verveelt het me geen seconde. Offset is lekker aan het flowen op zijn typische manier met zijn fijne stemgeluid en doet dit op prima (Trap-)beats.

De gastartiesten laten voor mij ook niets speciaals horen maar zorgen wel voor een welgekomen afwisseling. Travi$ Scott is 9 van de 10 wel een hoogtepuntje, Offset's vrouw Cardi B brengt ook wederom twee leuke gastbijdrages en Chloë zorgt met haar uitstekende gezang er voor dat Princess Cut wel eens een hitje zou kunnen worden.

Father of 4 was meer memorabel al mag dat de pret niet drukken. Set It Off is gewoon een tof niets-aan-de-hand album van een Trapper.