The Harrow - Silhouettes (2015)

Rock / Electronic
Label: aufnahme + wiedergabe

1. We Run (1:33)
  2. Love Like Shadows (3:44)
  3. Darling (4:12)
  4. Feral Haze (3:51)
  5. Chandeliers (4:17)
  6. Pale Embers (2:19)
  7. Kaleidoscope (4:09)
  8. When the Pendulum Swings (3:48)
  9. Secret Language (3:54)
  10. White Nile (5:02)
avatar van Premonition
Hun tweede album en wederom zit dit in de donkere hoek qua sound, met het verschil dat er meer electronica wordt gebruikt. De zangeres is toch wel een dingetje, haar stem ben ik na twee nummers wel beu eigenlijk. Songmateriaal is niet sterk en dan helpt het puike gitaarwerk van Fasolino ook niet meer.

avatar van Chameleon Day
Misschien ben je een beetje te streng? Songmateriaal vind ik helemaal niet zo slecht. Wat mij betreft is het punt dat het totaalgeluid wat vlak is. Monotoon. Geldt voor bas, gitaar, zang en drums/drummachine. Geen enkel instrument/element springt er uit. Zet een Liz Frazer op zang en er is meer karakter. Ook het gitaarwerk is minder sprankelend dan bij Bell Hollow. Had meer in gezeten. Maar het is zeker genietbaar.

avatar van Chameleon Day
‘Feral Haze’ is wel een erg fijne, verdovende track…Monotonie kan ook heel aangenaam zijn.

avatar van Chameleon Day
En dat ‘Chandeliers’ ook wel. Het hele album ademt eigenlijk wel iets aangenaams. Dat vlakke, monotone kan op momenten goed vallen - zoals nu. Ik zie de lage mist over de weilanden in de vroege ochtend van een late zomer- of vroege herfstdag hangen. Zoiets. jeanmaurice, Alicia, Rainmachine, Juul1998B, DjFrankie, deric raven, jorro?

avatar van jeanmaurice
Bevalt me wel dit, ook wel beïnvloed door Cocteau Twins, hoor ik er wel in terug maar dan in een modern jasje. Het gitaarwerk, de dreigende synths en de bas vind ik mooi gedaan, de zang ook niet slecht. Ik hou wel van die monotonie. Vorig jaar november hebben ze nog een EP uitgebracht. Staat hier in de wachtrij.

Cinderglow | The Harrow - theharrownyc.bandcamp.com

avatar van jorro
Een leuk album met prettige nummers die echter soms wat dynamiek missen. Waar Cocteau Twins een stuk lef op het album plaatsten blijft dit toch wat te timide, zeker de eerste paar nummers. Daarna wordt het wat frisser.

Al met al toch een dikke voldoende voor deze band uit New York (Brooklyn) want in de kern valt het geheel binnen mijn comfortzone. Dank ook nu Chameleon Day

avatar van Premonition
Mmm, nogmaals in de herdraai en ik blijf toch wel bij mijn mening. Greg Fasolino is een sympathieke gast en een puike gitarist, met zelfs een account op MM (waardoor we een tijdje intensief hebben gepmd), maar dit album is het niet voor mij. Cinderglow is een stuk beter met , volgens mij, een andere zangeres.