Laura Veirs - Phone Orphans (2023)

Folk
Label: Raven Marching Band

1. Creatures of a Day (2:16)
  2. If You Could Hold Someone (3:16)
  3. Rocks of Time (2:23)
  4. Tree Climber (2:36)
  5. Up Is a Nice Place to Be (2:14)
  6. The Archers (3:26)
  7. Tiger Ocean (1:16)
  8. Smoke Song (3:31)
  9. Valentine (2:59)
  10. Magnolia Sphere (2:22)
  11. Swan Dive (2:26)
  12. Next One, Maybe (1:49)
  13. Piano Improv (1:47)
  14. Beautiful Dreams (2:39)
avatar van vivalamusica
Mijn eerste kennismaking met Laura Veirs, zeer aangenaam. De liedjes klinken direct zeer vertrouwd in de beste tradities.

avatar van AOVV
Fijne plaat inderdaad van Laura Veirs, die behoorlijk productie is de laatste jaren. Dit album levert 14 songs in een keurige 35 minuten tijds, dat betekent dus een karrenvracht aan korte nummers. Ingetogen, spaarzame liedjes waarop Veirs haar teksten voor zich laat spreken, met een stem die aan een kruising tussen Laura Marling en Adrianne Lenker doet denken: volop inleving, maar zonder echt uit de bocht te gaan. Ook het rustige gitaargetokkel heeft wel wat, met soms wat slordigheden die ervoor zorgen dat je je in dezelfde (opname)ruimte als de muzikante waant.

Helaas kent het album ook wel wat mindere momentjes zoals de piano-improvisatie aan het eind, maar die kent algauw een eind. Fijne luisterervaring dus!

3,5 sterren