Johan Söderqvist - Tannöd (2009)

1 stem

9. Betrayal (4:18)
  10. Dream (1:51)
  11. Slaughter (2:21)
  12. Letters (2:22)
  13. The Dog Is Dead (2:03)
  14. Field (0:55)
  15. Discovery (2:15)
  16. Johann & Katrin (1:15)
  17. Decision (3:13)
  18. Running from Evil (2:18)
  19. Tannöd III (Main Theme) (3:08)
  20. Libera Me (1:58)
neo
Johan Söderqvist weet als geen ander orkest en elektronische samples tot een organisch geheel te smeden. Vaak ook met inventieve muzikale ideeën. Voor Tannöd wist hij een treffende combinatie te vinden tussen barok instrumenten, samples en orkest. Tevens zit er een religieus tintje aan door het gebruik van koor(samples). Hij maakte een koorbibliotheek met daarin akelig klinkende stemmen, die zeer effectief bleken te zijn binnen deze duistere score. Maar er zijn ook tal van subtiele, meeslepende en vooral kleine momenten. Het hoofdthema kent zo een korte, doch prachtige uitwerking van het thema in Tannöd II. Ook mooi is het hergebruik van een (belletjes) thema van DeUsynlige, wat de regisseur graag wilde gebruiken voor de film. In variaties past het uitstekend binnen de wereld van Tannöd. Söderqvist blijft verbazen met ieder nieuw werk.