Christian Kjellvander - Hold Your Love Still (2023)

Zweden
Label: Tapete

1. Western Hemisphere (2:52)
  2. Notes from the Drive Between Simat and Alcoi (4:55)
  3. Baleen Whale (5:29)
  4. Terns Took Turns (4:58)
  5. Disgust for the Poor (4:09)
  6. On Wine and Jesus Christ (6:18)
  7. We Are Gathered (9:03)
  8. Dream 2066 (7:20)
avatar van Alicia
Notes from the Drive Between Simat and Alcoi - het eerste vrijgegeven liedje - klinkt alvast prachtig!

avatar van dix
dix
Dat mag zo zijn maar de hoes is wel een tandje minder dan die van 'About Love And Loving Again' en vooral die van 'Wild Hxmans'

avatar van brt
brt
Niks van die hoes aantrekken dix, dit is een prachtig album!

avatar van muziekobsessie
Wederom een prachtplaat! Zo lekker sfeervol en dromerig. Ik beging fan te worden

avatar van brt
brt
10 maart in Arnhem, allemaal ff komen; dat verdient die beste man

De man kan alleen maar mooie albums afleveren blijkt wel weer. Perfect voor donkere, regenachtige dagen zoals nu.

avatar van Chameleon Day
dix schreef:

Maar wij zijn toch mensen van inhoud, niet van uiterlijk vertoon?

Fijn album voor de huidige weersomstandigheden. Haard is aan…

Kritische noot? Ja, het voegt niks toe aan eerder werk. Maar aangenaam? Ja! Meer dan…wat een fraaie melodieën en sfeer! En die stem…Voor mij nauw verwant aan het werk van Thomas Feiner. Wat jij Alicia?

avatar van Alicia
Niet voor niets zijn Christian en Thomas favoriete zangers. Beide zangers hebben een bijzonder mooie stem. Soms zit de 'snik' mij wel een beetje in de weg. Als hij, Christian dus, dat country-achtige iets laat varen, vind ik het nog mooier wat hij doet. De begeleiding is - zoals altijd - bijzonder fraai. De melodieën zijn eveneens heel mooi. Ik ben benieuwd hoe vaak ik dit gaat draaien.

Want... ik moet er voor in de stemming zijn. Dat laatste geldt trouwens ook voor Thomas Feiner. Maar eenmaal in de 'mood' gaat ook dit album er weer in als zoete koek.

avatar van Chameleon Day
Alicia schreef:
Soms zit de 'snik' mij wel een beetje in de weg. Als hij, Christian dus, dat country-achtige iets laat varen, vind ik het nog mooier wat hij doet. ….. ik moet er voor in de stemming zijn. Dat laatste geldt trouwens ook voor Thomas Feiner. Maar eenmaal in de 'mood' gaat ook dit album er weer in als zoete koek.

Yep. Precies dit! Deze vroege avond was het voor mij zoete koek…Hetzelfde - “het in de stemming zijn” - heb ik met een band als And Also the Trees. Ook daarvoor geldt, hoe steviger de regen tegen de ramen klettert, hoe meer de stemming (waardering) er is..

avatar van Tonio
Ik leerde zijn muziek pas kennen met het album A Village: Natural Light. Prachtige muziek, en dat gold nog meer voor Wild Hxmans en About Love and Loving Again.

Maar ik merkte in de praktijk dat ik de albums de jaren erna nog maar weinig draaide. Je moet er maar voor in de stemming zijn, zal ik maar zeggen.

Desalniettemin was ik erg benieuwd naar deze nieuwe plaat. En dat viel een beetje tegen. Qua sfeer is het uiteraard in de lijn met zijn voorgangers. Maar zijn stem is ietwat veranderd en - in ieder geval voor mij - niet in gunstige zin.

Niet slecht dus, nee, dat zeker niet. Maar ik weet redelijk zeker dat ik dit album in de toekomst niet vaak ga beluisteren.

avatar van Broem
Christian kan ook hier een potje breken. Afgelopen weken het album in de brandende zon over m’n oortjes geluisterd en vandaag voor ‘t eerst over mijn installatie met kletterende regen op het serredak. In beide gevallen blijft de waardering hoog. Ik vind zijn stem prachtig en zijn liedjes nog mooier. Bijzondere gast deze Christian. Heb ‘m een keer live gezien en gehoord. Stond in z’n uppie op het podium omdat toeren met een band te kostbaar was. Hij stal in ieder geval de show Leuk praatje gemaakt. Ik ben meer dan voldoende onder de indruk van dit album en luister onder alle (weers) omstandigheden graag naar hem. Het nummer ‘We are Gathered’ is een pareltje. Daar heeft hij patent op. Schitterend.