Elton John - Chartbusters Go Pop! (1994)

Alternatieve titels: Reg Dwight's Piano Goes Pop | 16 Legendary Covers as Sung by Elton John | 16 Legendary Covers from 1969/70 | Legendary Covers '69/'70

geen stemmen

Label: RPM

1. My Baby Loves Lovin' (2:44)
  2. Cotton Fields * (2:47)
  3. Lady D'Arbanville (3:41)
  4. Natural Sinner * (2:50)
  5. United We Stand (2:48)
  6. Spirit in the Sky (3:37)
  7. Travelin' Band (2:16)
  8. I Can't Tell the Bottom from the Top * (3:42)
  9. Good Morning Freedom * (3:07)
  10. To Be Young, Gifted and Black * (3:04)
  11. In the Summertime * (2:51)
  12. Up Around the Bend (2:38)
  13. Snake in the Grass * (3:02)
  14. Neanderthal Man * (3:35)
  15. She Sold Me Magic * (1:56)
  16. Come and Get It (2:14)
  17. Love of the Common People (2:33)
  18. Signed, Sealed, Delivered I'm Yours * (2:32)
  19. It's All in the Game (2:23)
  20. Yellow River (2:35)
avatar van nlkink
Recentelijk vond ik voor € 1,- https://www.discogs.com/release/6108941-Reg-Dwight-Reg-Dwights-Piano-Goes-Pop. Daar ik verder totaal niet geïnteresseerd ben in Elton John maar wel in obscure opnames kon ik de verleiding niet weerstaan. Diezelfde dag wist ik de CD door te schuiven naar een liefhebber van Elton John. Mijn behoefte om iets 'zeldzaams' te scoren was weer bevredigd en ik kon er ook nog iemand anders een plezier mee doen. Dankzij CHIEP staat de CD nu ook op MM, al is het dan in een iets andere gedaante. Dank hiervoor.
De opnames, allemaal covers, stammen uit de periode 1967-1970, voor Elton John's doorbraak. Als sessiemuzikant speelde hij zijn bestaan bijelkaar door met collegamuzikanten covers op te nemen van de hits van de periode. Die werden vervolgens op budgetcompilaties uitgebracht, o.a. onder de titel Chartbusters of het bekendere Top Of The Pops. Die laatste wist in elk geval ook de rekken in Nederlands platenzaken te vinden, want ik heb een handvol exemplaren uit deze serie gevonden bij een (aangetrouwd) familielid. Maar dat terzijde.
Ik heb de CD niet beluisterd en wilde er zelf geen beoordeling aanhangen. Echter, ik heb contact gehad met de koper van de CD en die is bijzonder enthousiast over de compilatie. Nou is de man als 'fan' misschien niet 100% objectief. Om die reden vlak ik zijn waardering een beetje af. Ik ga naar een 3,5 op basis van een overenthousiast app-bericht. Als er meer mensen op MM zijn die dit werk kennen dan laat ik het aan hen over om hun eigen waardering aan de covers te hangen. Uiteindelijk zal er dan een evenwichtige beoordeling uit voort moeten vloeien.

avatar van Arrie
Met alle respect, en ik waardeer je bijdragen aan de site enorm, nlkink. Maar ik denk dat op een dergelijke manier stemmen toch niet helemaal de bedoeling is.

avatar van nlkink
Hoi Arrie,
In dat geval verwijder ik mijn stem.