Weald and Woe - For the Good of the Realm (2023)

Label: Fiadh

1. Bless the Stone (4:52)
  2. Fire, Steel and Flesh (5:26)
  3. For Death & Glory (4:56)
  4. My Heart to Fear (4:33)
  5. Like a Scythe Through Wheat (3:50)
  6. Trees of Silver and Gold (4:35)
  7. Lord Mayo (3:29)
  8. Rite of Thorns (5:21)
avatar van Kondoro0614
Inzendig bij Zes Losse Tanden van Peter van der Ploeg, die met het prachtige nummer 'For Death & Glory' naar de uitzending kwam, en tijdens mijn wandeling blies de track me echt bijna omver, wat resulteerde in het feit dat ik toch maar de hele plaat ben gaan luisteren.

Weald and Woe - For the Good of the Realm is een prachtig atmosferisch en ook melodies black metal album met een middeleeuws thema, voornamelijk ridders en kastelen. Dit hoor je ook terug in verschillende klanken in hun muziek, waar het net lijkt alsof je binnen een kasteelmuur loopt, met daar ietwat op de achter grond hele schelle en vlijm scherpe vocalen die je eigenlijk door het ijskoude heen willen halen (en ja, dan hint ik erop dat dit een typisch winters black metal album is). Duister en giftig, weten ze nu over te brengen. Wat voorheen dus functioneerde als eenmansband.

Voor mij een eindejaar kandidaat, helemaal in mijn stijl, helemaal hoe ik er van kan houden.

avatar van ProGNerD
Nou Kondoro0614: je maakt me wel nieuwsgierig...
En die Pödcast moet ik nu ook maar's gaan luisteren, naast De Keiharde Pödcast die ik al volg

ProGNerD schreef:
Nou Kondoro0614: je maakt me wel nieuwsgierig...

Ja, zeker een aanrader om te checken die podcast. Dat je hem nog niet kent... Ik vind het zelf de beste metal-podcast die er is, met drie mensen erg dicht in de muziek waaronder de zanger van John Coffey. Check it ou!

Kondoro0614 schreef:

Podcast inmiddels vastgepind in m'n bibliotheek. Dan wil ik jou nog even wijzen op: Heretoir - Nightsphere, met het risico dat het wellicht iets teveel atmosferisch is voor je...

Oh ja, bijna vergeten: net dit album gecheckt en klinkt inderdaad goed !

ProGNerD schreef:

Oh ja, bijna vergeten: net dit album gecheckt en klinkt inderdaad goed !

Te atmosferisch kan voor mij niet, aangezien atmosferische black metal mijn favoriete genre is haha. Ik zal hem checken bij een wandeling van de week, thanks!

avatar van ProGNerD
Dank voor de Zes Losse Tanden Podcast tip Kondoro0614, inmiddels een paar afleveringen geluisterd: leuk !

En via hen ook terecht gekomen op dit Youtube kanaal: Black Metal Promotion, ook maar 's in de gaten houden...

Ik wil je trouwens ook nog even tippen voor Blood Abscission - I, maar die heb je vast ook al via de Podcast op de radar ?
(vanochtend toegevoegd aan MuMe, is in behandeling)

ProGNerD schreef:

(vanochtend toegevoegd aan MuMe, is in behandeling)

Yes, die ken ik al. Ik heb er alleen nog maar één keer naar geluisterd, zal hem van de week nog even een keertje aangooien.

avatar van Juul1998B
De energie spat van deze plaat af zeg! De grunts hinderen me hier ook niet en versterken de atmosfeer alleen maar. Ook wel nice met het middeleeuwse thema, geeft het nog net die dimensie extra.