Girls Against Boys - Cruise Yourself (1994)

Label: Touch and Go

1. Tucked-In (4:17)
  2. Cruise Your New Baby Fly Self (3:11)
  3. Kill the Sexplayer (3:16)
  4. I Don't Got a Place (3:43)
  5. Psychic Know-How (3:41)
  6. Explicitly Yours (4:59)
  7. From Now On (4:15)
  8. Raindrop (3:13)
  9. The Royal Lowdown (2:41)
  10. My Martini (3:41)
  11. Glazed-Eye (4:02)
avatar van itchy
Samen met Venus Luxury No. 1 Baby de beste Girls Against Boys-plaat. Heerlijk decadente en sleazy claustrofobische grotestadsrock, met de hese, ironische zang van Scott McCloud. De dubbele baspartijen zorgen voor een aangenaam duistere sfeer.

avatar van jurado
Deze heb ik al jaren op plaat....nog nooit gedraaid volgens mij.

Herbert LC
jurado schreef:
nog nooit gedraaid volgens mij.

Snel maar eens doen!

Getypt in de album top 100 van...:

Sleazy, groezelige en claustrofobische grotestadsrock. Een zanger die klinkt alsof hij gorgelt met scheermesjes. Twee bassen, één om alles dicht te plamuren en één om iets wat melodie zou kunnen zijn aan te brengen. Een gitaar die er doorheen hakt, en soms wat zwoele keyboards. Dat is de formule van Girls Against Boys die in de jaren 90 met hun plaat House Of GVSB even heel groot dreigden te worden, toen elk platenmaatschappijtje op zoek was naar de volgende Nirvana. Het platenmaatschappijtje in kwestie (Geffen) was natuurlijk weer eens veel te laat want de band had vóór die doorbraakplaat al haar beste werk gemaakt met Venus Luxure N°1 Baby en dit Cruise Yourself, en eenmaal geland in het grote geld kwam men met het vreselijke Freak*On*Ica op de proppen, een geforceerde poging tot hipheid (triphop). Schoenmaker blijf bij je leest en die leest was op deze plaat het scherpst. Op Rateyourmusic krijgt dit de volgende tags: dark, rhythmic, heavy, male vocalist, drugs, nocturnal, sexual, dense, mysterious, cryptic, noisy, sombre, existential, hedonistic, energetic, aggressive, psychedelic, melodic, misanthropic, atmospheric, surreal, eclectic, dissonant, ominous.
Nou, dat dekt de lading wel aardig.

Aangekruist als favoriet:
1. Kill the Sexplayer
2. I Don't Got a Place
3. Psychic Know-How

avatar van jurado
Ja!
Wat een ontzettende lekker album van een hele fijne band, muziek zoals ik het echt graag hoor.
Alles wat erover te zeggen valt heb je al gedaan itchy, alleen wil ik nog wel even zeggen dat ze met hun laatste album You Can't Fight What You Can't See hun oeuvre prachtig hebben afgesloten.
Beide LP's staan hier te pronken in mijn collectie.

avatar van MarkS73
itchy schreef:
Getypt in de album top 100 van...:

Nou, dat dekt de lading wel aardig.

Aangekruist als favoriet:
1. Kill the Sexplayer
2. I Don't Got a Place
3. Psychic Know-How

Dit is echt zo'n vergeten band, ik vond ze geweldig in de jaren negentig maar sinds die tijd heb ik eigenlijk nooit meer aan ze gedacht...

MarkS73 schreef:
Ik klikte net even door naar je website, nooit geweten dat de grootste piramides ter wereld in Bosnië staan:).

Het is alleen niet waar
Alleen voor enkele volhardenden!

MarkS73 schreef:

Ligt hier nog vaak op de draaitafel!

avatar van MarkS73
itchy schreef:

Het is alleen niet waar
Alleen voor enkele volhardenden!

Ligt hier nog vaak op de draaitafel!

Het leek mij ook al sterk