West Coast Pop Art Experimental Band - Markley, a Group (1970)

Label: Forward

10. Sweet Lady Eleven
  11. The Magic Cat
  12. Outside / Inside
avatar van Ducoz
Ik schrik stiekem een beetje van het lage gemiddelde bij dit album.
Officieel het laatste wapenfeit van the West Coast Pop Art Experimental Band, maar dan niet als de WCPAEB.
Het lukte de band niet om succes te boeken, de platen verkochten nauwelijks en het leek wel een beetje alsof ze voor niets werkten.
Bob Markley was dat zo zat dat hij het over een andere boeg wilde gooien, het tij keren.
De scene was aan het veranderen en de Markley voelde dat de naam van de band bij een vervlogen tijd hoorde. Zijn fout was om de band naar zichzelf te noemen.
Als ik eerlijk ben slaat de bandnaam Markley helemaal niet aan, terwijl ik van de naam WCPAEB nog eenigzinds nieuwsgierig zou worden.

Op deze plaat wordt er vooral veel (shunshine)pop gemaakt maar zijn er weer meer psychedelische elementen aanwezig dan op 'Where is My Daddy?', dat eigenlijk gewoon een pop album is speciaal gemaakt voor het behalen van succes, wat niet lukte. Mijn favoriet van dat album staat ook op deze plaat, in een warmer jasje: Outside/Inside.

Voor de rest kan dit niet in de schaduuw staan van de eerste drie (Het album met de homerecordings niet meegerekend) platen, die waren toch van een klasse apart.
Als ik dit album los van die resultaten bekijk, dan is dit zeker geen onaardig album.

avatar van willemmusic
Bob Markley dacht ik kennen als dat millionairszoontje, dat zo graag voor de meisjes op het podium wilde staan en enkel daarom het geld fourneerde voor de eerste WCPAEB elpee. Echter beheerste hij geen instrument en mocht tijdens optredens slechts de tamboerijn ter hand nemen...
In deze optiek beschouwde ik de titel van deze plaat als superieure ironie.
Wikipedia en Ducoz leren me echter anders...?