House of Harm - Playground (2023)

Electronic / Pop
Uitgebracht in eigen beheer

1. Before the Line (4:48)
  2. To Last (3:52)
  3. Roseglass (4:40)
  4. The Face of Grace (4:58)
  5. Soaked in Pastel (3:09)
  6. Two Kinds (4:18)
  7. Endlessly (4:23)
  8. Ignore the Taste (4:23)
  9. Moving On (4:53)
  10. Place It Back (3:35)
avatar van jorro
Een album met postpunk gebaseerd op o.a. The Cure (zeker de opener) maar ik hoor er nog meer bands uit de jaren 80-90 in. Human League bijvoorbeeld.
Misschien iets voor jeanmaurice. En voor Alicia staan er veel dansbare tracks op.

De band ontkent trouwens dat ze postpunk maken.
Een album dat mij zeer goed bevalt. Naast de opener is Moving On favoriet. Beide wel typische Cure nummers.

avatar van jeanmaurice
Dank voor de tip, ik ga het luisteren. Hun vorige album is helaas niet meer te krijgen.

Mooie hoes!

Playground | House of Harm - houseofharm.bandcamp.com

avatar van Tha)Sven
Oh wat leuk zeg, helemaal gemist deze! Vorige album vond ik erg prettig, luisterde heel goed weg. Misschien niet bijster origineel, maar wel voldoende kwaliteit. Hopelijk bevalt deze net zo goed!

avatar van jeanmaurice
Sterk album, het vergt wel enkele luisterbeurten want dit is een typisch groeialbum. Dreampop met een duidelijke verwijzing naar de new wave (electronics) uit de jaren 80. Deze band doet me ook wel denken aan The Church qua sfeer. De liedjes zitten goed in elkaar en je hoort het vakmanschap en de creativiteit van de muzikanten, synths, zang en gitaren zijn mooi in harmonie met elkaar. Geen postpunk inderdaad, hoewel sommige liedjes er wel naar verwijzen.

Favorieten; Before the Line, The Face of Grace, Soaked in Pastel, Endlessly en Ignore the Taste.

Chameleon Day, Premonition.

Prima new wave plaatje!

avatar van Chameleon Day
Hij opent lekker…

avatar van Premonition
De zanger heeft een fijne (geen graf)stem. Het is melancholische synthwavedreampop, heel aardig!

avatar van Chameleon Day
jeanmaurice schreef:

Die springen er meteen uit, inderdaad. Leuk album!

avatar van Alicia
Ik wou hier even voor gaan zitten, was plotseling de bank verschoven.

Eindelijk weer eens een newwavesynthpopalbum met een goed, helder geluid en leuke liedjes. Ja, ik zie dit ook wel zitten!