Kid Cudi, DJ Green Lantern & Broke Mogul - How to Make It in America: The Mixtape (2010)

1 stem

Hip-Hop / Pop
Label: HBO

1. Kid Cudi en DJ Green Lantern - Intro (0:45)
  2. Jadakiss - Searchin' (3:10)

met Sheek Louch

3. Dan Black - Symphonies (2:45)

met Kid Cudi

4. Nipsey Hussle - Husslas State of Mind (3:15)

met Kevin Cossom

5. Aloe Blacc - I Need a Dollar (3:25)
  6. Yacht - Psychic City [Classixx Remix] (2:53)
  7. Chromeo - Night by Night (2:19)
  8. Duck Sauce - Anyway (2:53)
  9. Freddie Gibbs - Playa [Capski Juke Remix] (2:12)

met California Pudd

10. Wave Machines - Keep the Lights On (4:48)
  11. Johnny Polygon - Riot Song (4:05)
  12. Holy Ghost! - Hold On
  13. Florence & The Machine - You've Got the Love [The Xx Remix] (4:24)
  14. Lupe Fiasco - Resurrection (3:13)

met Kenna

15. CyHi da Prynce - Tired of Being Broke (3:31)
  16. Styles P - Send a Kite (4:04)

met Dwayne Collins

17. Phoenix - Rome [Neighbours Remix] (4:07)

met Devendra Banhart

18. Junkie XL - Cities in the Dust (4:11)
avatar van Silky & Smooth
Mixtape in teken van een van mijn favoriete series van afgelopen jaar: How to Make it in America. Een serie waar o.a. Kid Cudi een rol in heeft. Dit was ook de reden om te kijken, maar daarnaast bleek het gewoon een leuke serie te zijn.

De mixtape is een gevarieerd geheel waarin genres als hip-hop, pop, dance en soul aan bod komen. De nummers op deze mixtape zijn allemaal vrij hip en van deze tijd. Naast een paar bekende rappers als The LOX, Kid Cudi en Lupe Fiasco zijn er ook twee aankomende talenten te horen in de personen van Cyhi da Prynce en Nipsey Hussle.
Dit wordt aangevuld met artiesten als YACHT, Dan Black, Junkie XL en meer. En natuurlijk de inmiddels in Nederland bekende Aloe Blacc die de titelsong verzorgt van de serie.

De hosting van Kid Cudi en DJ Green Lantern is gelukkig ook niet irritant. Meestal hebben nummers een intro waarin een korte vraag wordt gesteld die toepassing hebben op de serie. Daarnaast zijn er stukjes uit de serie te horen tussendoor.

Gewoon een leuke mixtape met muziek die goed past bij de serie, maar ook bij 2010.