Vaya Con Dios - Shades of Joy (2023)

Belgiƫ
Label: CNR

1. Kissing Slow (3:21)
  2. Shades of Joy (2:32)
  3. Leaving Home (2:56)
  4. La Vie (2:42)
  5. Through with Love (3:15)
  6. Dancing in the Rain (2:57)
  7. Always Something Missing (3:15)
  8. The Thought of Him (3:34)
  9. Una Mujer (2:53)
  10. Maybe (3:21)
  11. It Isn't Gonna Be That Way (4:17)
avatar van thelion
Betreft het hier Dani Klein die onder de naam Vaya Con Dios haar werk uitbrengt of is dit daad werkelijk een doorstart van Vaya Con Dios?

avatar van nlkink
De vraag stellen is 'm beantwoorden...

avatar van milesdavisjr
Vaya Con Dios; het Belgische collectief dat begin jaren 90 nog best een redelijke aanhang had.
De muziek was toegankelijk, de teksten makkelijk mee te neuriën, de arrangementen brachten wat smoel op de bij vlagen eenvormige songs en in Dani Klein had de band een fantastische zangeres.
De band komt eens in de zoveel tijd weer bijeen voor een plaat of een korte tour en lijkt op die manier nog enige bekendheid te genieten.
Dan Shades of Joy, verwacht geen songs van het kaliber Nah Neh Nah op dit schijfje want dan kom je bedrogen uit. De plaat is overwegend rustig van aard, en is meer naar binnen gericht dan voorheen.
De songs steken degelijk in elkaar maar ontberen een fris karakter, zeker in tegenstelling tot voorheen.
Een ander punt van kritiek; Klein heeft ook een jasje uitgedaan, ze heeft aan power en inhoud een jasje uitgedaan en dat vind ik jammer.
Slecht is Shades of Joy allerminst maar om nu te zeggen dat dit een hele fraaie comeback plaat is gaat mij te ver.

avatar van LucM
Degelijke comeback maar aan het werk begin jaren '90 kan het niet tippen. Daarvoor weten de nummers niet genoeg te raken (of toch niet allemaal) en mis ik een beetje de frisse insteek al is Dani Klein nog steeds prima bij stem. Afsluiter It Isn't Gonna Be That Way is nog het beste nummer.

Is dit het hele nieuwste werk van Vaya Con Dios?

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
wastessmack schreef:
Is dit het hele nieuwste werk van Vaya Con Dios?

Yep dit is hun laatste werk