David Holmes & Raven Violet - Blind on a Galloping Horse (2023)

Electronic
Label: Heavenly

1. When People Are Occupied Resistance Is Justified (10:27)
  2. It's Over, If We Run Out of Love (5:10)
  3. Emotionally Clear (4:06)
  4. Hope Is the Last Thing to Die (4:51)

met Laura Lippie

5. You Will Know Me by the Smell of Onions (4:51)
  6. Necessary Genius (3:45)
  7. Yeah x 3 (4:51)
  8. I Laugh Myself to Sleep (4:15)
  9. Too Muchroom (3:49)
  10. Agitprop 13 (6:51)
  11. Stop Apologising (5:42)
  12. Tyranny of the Talentless (5:46)
  13. Love in the Upside Down (4:37)
  14. Blind on a Galloping Horse (5:29)
avatar van davevr
Wie beter om kritiek te geven over onderdrukking van een volk dan een Belfast-inwoner. Nee, het gaat niet over Gaza maar het overstijgt wel de troubles naar iets universeels. De stem van Raven Violet - zijn petekind- past perfect bij de muziek in dat onderkoeld zijn-, denk synths, wat Juniors boys own, wat weatherall, lo-fi electro, fuzz maar dan gemengd met die typische girl group sound (denk aan remember van the shangri-la's, die stem er over, dat drama).

Een van de beste platen van dit jaar. Niet de gemakkelijkste.

avatar van van elst
Geweldige plaat. Triomfantelijk, rebellerend en warm. Krautrock, shoegaze, techno, neo psychedelische pop, het komt allemaal aan bod. De Vocals van Raven Violet zijn fantastisch en meeslepend, de muzikale omlijsting postmodern eclectisch, zonder dat het een allegaartje aan stijlen wordt. Deze plaat is een geheel en staat als een huis, of meer nog, als een omhoog geheven vuist richting establishment en the powers that be.