Wat een verrassing! Deze E.P. blind gekocht op ebay (voor 3,5 euro incl verzending vanuit Engeland kunt ge niet sukkelen), nog nooit van deze band gehoord, of ooit maar 1 nummer voorheen van beluisterd, maar dit smaakt naar meer.
Say What I Want To is een stevige opener. Rock 'n' wave op z'n best, en wat een geweldige stem heeft (effe wikipediën...) David Malkinson. Het eerste nummer van een E.P. is dikwijls het beste, maar daar had The Early Years me toch stevig bij m'n pietje: het gaat vanaf nu zelf steil bergop: On Fire gooit er nog een flard Pink Floyd-achtige dingen bovenop zonder geforceerd te klinken... ik probeer m'n enthousiasme over te brengen... maar vind de juiste woorden niet... dit-is-f*cking-fantastisch!
Met On Fire dacht ik het hoogtepunt van het mini-album gehad te hebben, maar toen moest Autumn song nog komen. Iets meer ingetogen, een mooi rustpunt - we hebben het hier over een E.P., laat dat duidelijk zijn, maar dit heeft de allures van een volledig album. De Zang (hoofdletter idd) heeft iets weg van Tom Yorke, en de muziek eigenlijk ook wel (think 'The Bends').
Laatste nummer, 'Little More (Version 2)' begint als een kerkachtig galmspel - en blijft het ook. Een vullertje, maar toen was m'n oordeel al lang gevormd.
****
Hier wil ik meer van horen!