Tjah, hopelijk nemen jullie me niets kwalijk, maar ik ben een absolute leek in het electro-genre, en kan al helemaal niets met dit soort ambient-aandoende experimenten. Een opeenstapeling van zweverige klanken die geen bepaalde richting uitgaan en geen duidelijk "einddoel" hebben, wat heeft "muziek" daar mee te maken. Ik heb het gevoel dat de muzikanten zelf niet weten waar het heengaat en gewoon wat knopjes uitproberen in de studio. Wat uiteraard heel respectloos is van mijn kant, waarvoor mijn excuses.
Mijn commentaar volgt op een eerste oppervlakkige luisterbeurt, maar ik weet gewoon dat ik er mijn volle aandacht onmogelijk zal kunnen bijhouden. Muziek is voor mij beweging, klank die in functie staat van een groter geheel: dat kan enerzijds melodie zijn, dat kan anderzijds ook pure emotie of energie zijn (zoals in de free jazz). Maar dit gaat, volgens mij toch, helemaal nergens heen, dus hoor ik er ook geen "muziek" in - zonder de purist te willen uithangen.
Ik ga zeker meer proberen van
Supersilent, zoniet alles.
'8.5' heeft mij namelijk wel geprikkeld als een intrigerend, mysterieuze gitaar-reflectie. Zo zou jazz van mijn part vaker mogen klinken. Alleen doet de rest mij
niets. Maar dat kan nog komen zeker?
En nu hopen op jullie aller begrip voor de mening van een beginner.