Moyka - Movies, Cars & Heartbreak (2023)

Noorwegen
Pop / Electronic
Label: Gems

1. Action (1:11)
  2. Nobody (4:33)
  3. Rear View (3:14)
  4. Perfect Movie Scene (4:51)
  5. Never Say Sorry (3:46)
  6. Lonely (3:03)
  7. Already Gone (3:38)
  8. Would You Be Mine (3:50)
  9. Don't Turn Around (2:27)
  10. The End (2:47)
Ik ben al jaren fan van deze Noorse "pop witch". Movies, Cars & Heartbreak is een fraai album! De eerder uitgebrachte singles Rear View, Already Gone en Perfect Movie Scene zijn wat mij betreft de toppers. Deze singles staan sowieso in mijn Spotify toplijst later dit jaar. Van de nieuwe liedjes vind ik The End wel erg lekker klinken. Het doet mij dan ook denken aan haar oudere muziek (zoals Ride), vooral omdat het rustiger en minder commercieel is, waarbij weinig woorden worden gebruikt. Het zou net zo goed een Röyksopp-productie kunnen zijn, en dat is een compliment! Het draait bij The End dan ook vooral om de heerlijke opbouwende sound waarbij haar stem magisch klinkt. Jammer dat het liedje zo kort is. Hopelijk brengt Moyka in de toekomst meer rustgevende liedjes uit zoals Ride.

avatar van AstroStart
Already Gone en Rear View zijn fantastisch en behoren tot de grootste pophits van het jaar. Echte oorwurmen. Het album bevat wat fillers, maar nummers als Nobody en Never Say Sorry zijn goed gelukt. Wel luisteren met hoofdtelefoon om jezelf onder te dompelen in haar sound. The End is inderdaad een fraaie afsluiter.

avatar van Dim
Dim
"Rear View" was dit jaar mijn eerste kennismaking met Moyka en wat een fijne track was dat zeg, één van de toppers van 2023. Het album, waarop ik af en toe iets van CHVRCHES meen te horen, is ook prima te doen, maar wil ik dan weer niet als een topper beschouwen.