Willie Nelson - 90 (2023)

Alternatieve titel: Long Story Short: Live at the Hollywood Bowl

2. Yesterday’s Wine

met Charley Crockett

3. Seven Spanish Angels

met Allison Russell en Norah Jones

4. Remember Me (When the Candle Lights Are Gleaming)

met Edie Brickell en Charlie Sexton

5. Cowboys Are Frequently Secretly Fond of Each Other

met Orville Peck

6. Me and Paul

met Dwight Yoakam

7. Die When I’m High (Halfway to Heaven)

met Particle Kid en Daniel Lanois

11. Hands on the Wheel

met Beck

12. Midnight Rider

met Warren Haynes

13. Loving Her Was Easier (Than Anything I’ll Ever Do Again)

met Rosanne Cash en Kris Kristofferson

met The Lumineers

25. Time of the Preacher

met Tyler Childers en The Food Stamps

26. Night Life

met Leon Bridges en Gary Clark Jr.

27. Texas Flood

32. Mammas Don’t Let Your Babies Grow Up to Be Cowboys

met Miranda Lambert

33. Always on My Mind

met Chris Stapleton

34. Are There Any More Real Cowboys?

met Neil Young en Stephen Stills

met Keith Richards

39. On the Road Again & Happy Birthday
Ik kan niet wachten!

avatar van Brunniepoo
Waarom moet nou weer zo nodig alles met gastartiesten. Een paar, dat snap ik, maar dit gaat toch helemaal nergens meer over? Is sowieso wel een dingetje met Country overigens...

avatar van brt
brt
Wat ik mij nou afvraag: hoe wordt hij nou daadwerkelijk op waarde geschat?

Iedereen kent hem, hij draait al ontzettend lang mee. Maar, wordt hij serieus genomen, is hij 'credible'? Of is het toch een soort George Baker die iedereen sympathiek vindt, maar ook niet meet dan dat?

Phosphorescent heeft een album vol met covers van hem, en die vind ik prachtig, maar zijn eigen werk trek ik toch een stuk minder, Heb er geen enkel album van in mijn kast..

avatar van IntoMusic
Het gaat toch om dit album, de uitvoering, de sound en vooral wat je er persoonlijk van vindt? Je kunt er ook een heel ingewikkeld (filosofisch) proces van maken. Ik zie veel leuke artiesten in het lijstje staan dus kijk ernaar uit

avatar van spinout
Mooie avatar IntoMusic!

avatar van Silky & Smooth
brt schreef:
Wat ik mij nou afvraag: hoe wordt hij nou daadwerkelijk op waarde geschat?

Toevallig kom ik via Margo Price, die het een hele eer vindt om hierop te staan, bij dit album terecht. Buiten de Americana-scene wordt hij wel meer als een karikatuur gezien, maar binnen het genre wordt hij, volgens mij, zeker wel op waarde geschat. Ik volg veel ‘jongere’ country artiesten en die zien hem echt wel als een voorbeeld, één van de grondleggers. Terecht, lijkt mij.

avatar van IntoMusic
Apart dat hier maar 39 tracks staan terwijl ik op Apple Music 53 tracks heb staan en een andere volgorde. Wilde net schrijven dat The Ghost van Particle Kid & Daniel Lanois een geweldig nummer is, maar die staat hier dus niet op. Kwaliteit qua zang is (zoals te verwachten bij zo’n verzameling) is wisselend van matig tot uitstekend. Toch zitten er niet echt slechte tracks tussen, maar bv Billie Strings hadden ze weg mogen laten.

Brunniepoo schreef:

Lekker dan links laten liggen! Een verjaardag als deze vieren is wat deze man verdiend. Gebeurt niet alleen bij country… overigens… ook bij artiesten als Dylan, Clapton en Young.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
En op de vinyluitgave staan er maar 21 . Die dus zeker een correctie in, zou ik zeggen.