Lonnie Smith - Live at the Club Mozambique (1995)

Jazz / Funk
Label: Blue Note

1. I Can't Stand It (8:24)
  2. Expressions (11:30)
  3. Scream (9:47)
  4. Play It Back (9:35)
  5. Love Bowl (9:43)
  6. Peace of Mind (7:38)
  7. I Want to Thank You (9:51)
  8. Seven Steps to Heaven (7:06)
Deze 2LP is opgenomen live in Club Mozambique in Detroit, Michigan op 21 Mei 1970 en pas uitgebracht in 1995 op Blue Note. Op orgel natuurlijk bandleider Lonnie Smith, op gitaar een vrij jonge George Benson, tenor saxofoon: Dave Hubbard, bariton saxofoon: Ronnie Cuber, opvallend goed op drums is Joe Dukes met verder nog op conga: Gary Jones en op tamboerijn Clifford Mack. Een hele band dus met een strak en funky geluid.

Heerlijke jazz-funk is wat je te horen krijgt en goed ook. Het begint al erg fijn met een lekkere James Brown cover: I Can't Stand It. Expressions wordt prima neergezet. Scream en Love Bowl swingen werkelijk de pan uit en zo gaat het maar door. Een erg fijn funky jazz concert dit.