Lonnie Smith - Think! (1968)

Jazz
Label: Blue Note

1. Son of Ice Bag (11:15)
  2. The Call of the Wild (12:31)
  3. Think! (4:46)
  4. Three Blind Mice (6:29)
  5. Slouchin' (6:52)
Dit Think! is een prima tweede album als bandleider van Lonnie Smith. Van de drie erg goede nummers op deze plaat schreef hijzelf er twee: het lange funky The Call of the Wild en het echt fantastische slotnummer Slouchin'. Mijn andere favoriet hier is dat andere lange nummer op kant 1: Son of Ice Bag, fijne song is dat en een prima opener van het album. Overigens mag 3 Blind Mice er ook zijn, alleen al vanwege de prima solo's die hierop gespeeld worden.

De bezetting op deze plaat is niet bepaald misselijk, met allereerst een uitblinkende Lee Morgan op trompet, alleen al voor zijn spel is deze plaat een must. Verder natuurlijk Lonnie Smith op orgel, Melvin Sparks op gitaar en David Newman op tenor saxofoon en fluit. Leuk is dat er een uitgebreide ritmesectie is, met naast drums ook timbales en twee conga spelers. Dat geeft dit album een latin soul-jazz vibe, met een funky inslag. Kortom: een echt lekkere plaat dit Think!

Overigens klinkt de LP uit de Blue Note 80/Classic Vinyl Series werkelijk fantastisch. Deze uitgave klinkt net zo goed als een Tone Poet LP. Momenteel nog betaalbaar te krijgen.

Overigens 2: ik vind Think! van hetzelfde hoge niveau als opvolger Turning Point. Ook met Lee Morgan trouwens.