Nadine Shah - Filthy Underneath (2024)

Label: EMI North

1. Even Light (4:07)
  2. Topless Mother (3:17)
  3. Food for Fuel (5:06)
  4. You Drive, I Shoot (2:53)
  5. Keeping Score (4:27)
  6. Sad Lads Anonymous (5:08)
  7. Greatest Dancer (5:25)
  8. See My Girl (4:39)
  9. Twenty Things (5:25)
  10. Hyperrealism (4:03)
  11. French Exit (5:00)
avatar van davevr
De twee singles zijn er wel knal op.

avatar van dix
dix
Helaas is de hoes knal onder.

avatar van davevr
Als voorprogramma van Depeche Mode op tour, en ze heeft toch heel wat zieltjes gewonnen als ik de reacties bekijk.

avatar van Zwaagje
Een vergeten artieste voor mij. De eerste kennismaking in 2015 en daarna wat uit het oog verloren. Nieuwsgierig naar dit album en haar ontwikkeling.

Niet meer te vergelijken met haar debuut (werd me toen spontaan aanbevolen in de platenwinkel).

Wederom een prima album (met wat exotische elementen).

avatar van Jeanne d’Arc
Geen doorsnee album. Maar ik ben niet anders gewend van Nadine Shah.
Het beste album van 2024 tot nu toe wat mij betreft!
Al vele keren gedraaid en het album wordt alleen maar beter.

Jeanne d’Arc schreef:
Geen doorsnee album. Maar ik ben niet anders gewend van Nadine Shah.
Het beste album van 2024 tot nu toe wat mij betreft!
Al vele keren gedraaid en het album wordt alleen maar beter.

Dit is haar beste werk tot nu toe. Ik begrijp niet goed waarom ze niet doorbreekt hier. Dit heeft echt alles voor de postpunk lievende mens. Een stem apart, zoals Siouxsie maar dan klokvast, een ongelooflijk strakke band, een drummer die me wat doet denken aan Bauhaus, goede teksten en echt een aparte stijl.

In het VK verkoopt ze nu alles uit. Die tour met Depeche Mode heeft daar deugd aan gedaan denk ik.
Ik ga het een maximum geven. Ik doe dat zelden. Te veel albums krijgen deze dagen 4 en 5*, deze verdient dit imo

avatar van vivalamusica
Nadine Shaw ken ik van Holiday Destination. Maar dit album heeft nog meer pit en karakter.. Fraaie stem en manier van zingen en de productie is ook gaaf. De nummers zijn afwisselend, er valt heel wat te genieten, echt weer eens een popplaat die ik wel kan waarderen.

avatar van Dim
Dim
De titel van deze plaat past wel bij haar. Na het matige Kitchen Sink nu weer een op een prettige manier overweldigende plaat. En wat blijft haar stem toch geweldig.