Tarja - Dark Christmas (2023)

Finland
Label: earMUSIC

1. The First Noel (3:18)
  2. Frosty the Snowman (3:07)
  3. O Holy Night (4:29)
  4. Dark Christmas (4:35)
  5. Jingle Bell Rock (3:52)
  6. White Christmas (3:43)
  7. All I Want for Christmas Is You (5:18)
  8. Wonderful Christmastime (5:31)
  9. Last Christmas (4:30)
  10. Jingle Bells (4:33)
  11. Rudolph the Red-Nosed Reindeer (4:19)
  12. Angels We Have Heard on High (4:41)
avatar van Timk
Alweer een kerst cd … …

Tarja... dus ik denk 'nu krijgen we lekkere symfonische metal van bekende klassiekers'.

Nou dat viel toch wel ietsje tegen. Dit is gewoon stemmig en neigt naar Sarah Brightman-achtige kerst. Niks mis mee hoor, daar zijn kerstalbums ook voor, maar ik had op wat steviger werk gehoopt.

Kan weer even achter gesloten deuren tot ergens in december

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Tarja is een geweldige zangeres, maar dit soort fratsen kan ze maar beter voortaan achterwege laten. Het hele kerstliedjes-gebeuren, maar dan muzikaal gezien met een 'dark twist', klinkt zo aanstellerig, dat het potsierlijk wordt. Het past ook niet met de lyrics, die uiteraard gewoon hetzelfde zijn.

Sinds haar vertrek bij Nightwish, volg ik haar gehele solocarrière ook niet meer zo; veel van haar projecten zijn het 'm gewoon ook niet.

Jaren geleden had ze ook al dat project met drummer Mike Terrana: Beauty and the Beat. Dat was ook al zo'n miskleun.

Leuk geprobeerd allemaal, maar helaas weet Tarja me niet meer zo te raken met haar producties. Haar stem is van goud, dat staat buiten kijf, maar vervolgens doet ze er geen interessante dingen mee.

avatar van Matthijs78
Ik was over haar eerste kerstalbum een aantal jaar geleden best enthousiast. Daarom was ik ook nieuwsgierig naar dit album. Dat viel even tegen. Ik trek dit slecht en dat komt vooral door het veelvuldig gebruik van een kinderkoortje. Irritant en oervervelend. Deze beland onder in de kast in het vakje 'niet meer draaien'.

avatar van Hans Brouwer
CorvisChristi schreef:
Nou, wat mij betreft komt Tarja ieder jaar met een kerst album op de proppen... "Dark Christmas" draai ik nu dan even niet maar vanaf half oktober ga ik het album, evenals haar vorige kerstalbum "From Spirits and Ghosts", weer veelvuldig draaien.

Ik kijk meer uit naar het nieuwe album van Nightwish, dat in September verschijnt.

avatar van Hans Brouwer
SoundWave schreef:
Nadat Tarja Nightwish had verlaten deed de Finse band mij niet zoveel meer. Overigens alle respect voor zangeres Floor. Zou Floor ook niet eens een mooi duister kerstalbum willen maken?

mee eens dat Tarja Nightwish op de kaart heeft gezet. Voor mij had ze ook niet weg gehoeven. Ook ik mis de nummers van weleer wel eens. Toch nog steeds knap wat Nightwish maakt al mis ik ook wel eens die strakke songs.

Met Tarja was het wat opzwepender.