Biosphere - Inland Delta (2023)

Noorwegen
Electronic
Label: Biophon

1. Surface Tension (6:34)
  2. Delta Function (5:12)
  3. Franklin's Dream (8:11)
  4. Wolfgang's Wave (5:12)
  5. Brownian Motion (7:20)
  6. Random Walk (7:21)
  7. The String Thing (6:42)
  8. Florian's Flute (2:49)
  9. Jane's Lament (5:55)
avatar van vivalamusica
Met gerestaureerde keyboards gewerkt in coronatiijden… de hoes suggereert een verhaal wat ik niet goed uit de composities kan halen, de klank is ook wat rudimentair (kil), afstandelijk.

vivalamusica schreef:

Dan zou ik gewoon nog eens goed luisteren - de contra-expertise, zal ik maar zeggen - en in het achterhoofd houden dat Geir Jensen gewend is om arctische sferen te hanteren en uit te bouwen, te werken met minimale shifts (pitch, tempo) - denk ook aan Substrata. Dit album sluit aan bij zijn vorige waarbij gebruik maakte van analoge synths.

Mjuman schreef:

Ik mis vooralsnog een klik (wat ik bij het vorige wel had). .. Arctisch, minimale shifts en dat het aansluit allemaal prima bedoelingen, maar wordt hier vooralsnog niet enthousiast van.

vivalamusica schreef:

Da's persoonlijk, maar dan nog hoef je niet zo te zwampeledippen. Moet zelf even de tijd en de rust vinden om dit te draaien.
De 'klik' die je iig wel hebt gemaakt is die met bandcamp, waarvan je het letterlijke citaat hebt gebruikt in je eerste post Overigens was 't hier in centraal NLsinds medio '21 al lang geen Corona-tijd meer, maar gewoon volop "back to normal", alhoewel dat thans een anomalie is.

Had dan nog een 'klik' gemaakt met/naar Boomkat, waar je meer lovende teksten had kunnen kopiëren.

Mjuman schreef:

Je slaat de plank mis, waar ik heb lopen te zwampeledippen.
Bovendien kopieer ik zelden, maar probeer ik mij allereerst te oriënteren waar iets vandaan komt zeker als ik een werk niet goed kan plaatsen.
Dit was in ieder geval een andere site dan die jij aanhaalt.
Ik verwijs ook vaak graag zelf naar de bron als deze interessante informatie bevat en zet er dan de link bij, zonder er zelf mee te pronken.
En over corona tijden kan je twisten, daar stonden de klokken nooit gelijk en maakte het virus in sommige gevallen behoorlijk wat overuren. Je weet nooit precies waar het alsnog de kop opsteekt.

avatar van Mjuman
vivalamusica kom nog éénmaal terug op je post reactie:
Ik heb het album slechts flardsgewijs beluisterd, en kan nog niet inhoudelijk op de muziek reageren - ik bewaar het voor later, maar wil even wat dingen aanstippen:

Jouw tekst:

Jouw bron: www.soundohm.com/product/inland-delta-lp`

De bewuste passage:
Inland Delta contains nine new musical pieces recorded from 2022 to 2023, featuring mainly improvised performances on newly restored vintage keyboards....

Dat deze tekst een letterlijk citaat is van een zgn press release – die naar e-tailers, handelaars en bladen wordt gestuurd blijkt uit een andere bron:
Biosphere.bandcamp.com/album/inland-delta-2:

credits (released November 24, 2023)

Artiesten – bijv Air, Röyksopp, Biosphere, Little Boots - die gebruik maken van zgn vintage synths doen dat – ondanks de moeite die dat vergt - veelal vanwege de alom geprezen warmere klanken.

Vandaar dat ik je aanraadde nog eens goed, wellicht kritischer te luisteren. Wellicht wringt daar de schoen. Zo had je in het streaming topic je al eens aangeven dat je ondanks je Naim-streamer geen verschil kon horen tussen mp3 en Flac; jou ging het meer om de beleving… Zoiets hoeft wat mij betreft niet haaks te staan op analytisch (je mag ook kritisch gebruiken) luisteren.

Hier een ‘echte’ recensie :: normanrecords-album of the week