Lloyd Banks - Halloween Havoc IV: The 72nd Hr (2023)

Label: Money by Any Means

1. Above the Law (3:13)
  2. Convoy (3:51)
  3. Familiar Scars (3:04)
  4. Speeding Season (2:51)
  5. Dangerous Minds (3:08)
  6. No Opinions (2:32)
  7. Clubbin' & Chaos (2:43)
  8. Diamond Heist (2:55)

met Vado

9. Trap Dice (3:07)
  10. Broken Arrows (4:05)
  11. You Shouldn't Be Here (2:37)
  12. Roaming Weather (2:43)
  13. Take Me Under (3:56)
  14. Bad Advice (3:00)

met Sy Ari da Kid

15. Condolences (3:34)
avatar van Yestsida
Jaja, 2 projecten van Lloyd Banks dit jaar!

Het is al even duidelijk dat de beste man terug is aangezien we sinds 2021 al elk jaar een studioalbum gekregen hebben maar met Halloween Havoc 4: The 72nd Hr laat hij zichzelf zelfs voor een tweede keer horen in 2023. Halloween Havoc is een, door zijn fans, geliefde serie dat hij gestart is in 2008 en steeds uitkomt op Halloween. Deeltje 3 was zijn laatste release ooit op G-Unit Records en is ook voor een relatief lange tijd gewoon zijn finale project geweest. Na drie album in de The Course of the Inevitable-serie bleven fans toch hongerig voor een nieuwe release op Halloween, Banks stelt ons niet teleur.

Deze mixtape is comfortfood voor mensen die graag naar deze MC luisteren. Banks is in topvorm en doet dit op uitstekende beats die hij gekregen heeft van beatbakkers waar hij wel vaker mee samenwerkt (denk aan namen als Cartune Beatz en Buda and Grandz). Voornamelijk over de eerste helft heerst er wel een lekker duister Halloween-sfeertje naar mijn mening.

Qua gastartiesten staan er hier ook geen verrassingen op, gewoon mensen die we al vaker in combinatie met de NY-rapper gehoord hebben. De melodieën van Sy Ari da Kid op Bad Advice brengen een leuke afwisseling maar Vado komt me toch hard op Diamond Heist! In combinatie met Lloyd Banks vind ik Vado steeds wel goed klinken maar in zo'n topvorm als dit heb ik hem precies nog niet eerder gehoord, verdomme! Na een strofe als dat begin ik eindelijk te snappen wat Cam'ron en DJ Khaled toentertijd in hem zagen.

Heb je niets met Lloyd Banks? Dan laat je dit project ook maar liggen. Maar als deze MC je wel interesseert raad ik aan om deze mixtape ook een luisterbeurt te geven!

Blijkbaar zou The Cold Corner 3 ook eindelijk uitkomen... maar niet op streamingsdiensten en dergelijke. Hij volgt de route van wijlen Nipsey Hussle en gaat blijkbaar $100,- per mixtape aanrekenen...

avatar van Nr.4
Dikke plaat zeg. Ik denk dat ik dit uiteindelijk beter vind dan de Course of the Inevitable. Beats doen het meer voor mij om een of andere reden en er zit nog wat meer pit in.