Rose Royce - Greatest Hits (1980)

R&B / Pop
Label: Whitfield

1. Pop Your Fingers (4:30)
  2. It Makes You Feel Like Dancin' (4:27)
  3. First Come, First Serve (3:21)
  4. Car Wash (3:18)
  5. Is It Love You're After (3:48)
  6. Do Your Dance (5:21)
  7. You're a Winner (4:24)
  8. Ooh Boy (3:48)
  9. I Wanna Get Next to You (3:55)
  10. Wishing on a Star (3:55)
  11. I'm in Love (And Love the Feeling) (3:41)
  12. I'm Going Down (3:35)
  13. I Wonder Where You Are Tonight (3:38)
  14. Love Don't Live Here Anymore (3:56)
Recent (her)ontdekt. Ken niet alles en wist van sommige nummers niet dat zij het waren. Lekkere muziek! Ooh boy werd later nog gebruikt in Knockin' boots van Candyman, samen met nog een nummer welke ik even niet meer weet.

In plaats van deze verzamelaar uit 1980 kan je beter voor de eerste 2 albums van Rose Royce gaan: In Full Bloom & Strikes Again! Van de eerste staan er vier (van de acht) nummers op, maar soms in een verkorte versie, wat bij Rose Royce juist jammer is. Van de tweede staan er drie (van de negen) nummers op. Die albums zijn juist in hun geheel de moeite waard.
De songs van die albums worden o.a. aangevuld met 2 nummers van Rainbow Connection en één van Golden Touch (beiden ook uit 1980) en niet te vergeten de 'movie-hit' Car Wash. Alles bij elkaar levert het natuurlijk wel een goede verzamelaar op, hoewel van hun werk hierna het nummer R.R. Express wel erg wordt gemist.