The Alchemist - Flying High Part Two (2023)

Label: ALC

1. Turkish Link (1:47)
  2. Phil Drummond (2:56)

met Conway the Machine

3. Vertigo (2:57)

met Action Bronson

4. Royal Hand (3:09)

met Gangrene

5. Paint Different (2:44)

met Curren$y

6. Turkish Link [Instrumental] (1:47)
  7. Phil Drummond [Instrumental] (2:56)
  8. Vertigo [Instrumental] (2:57)
  9. Royal Hand [Instrumental] (3:09)
  10. Paint Different [Instrumental] (2:44)
avatar van Yestsida
Groot verschil in vergelijking met deel één.

Deze EP begint met Turkish Link en bevat geen gastartiesten, dit is echt een solotrack van The Alchemist. Waar de gastheer op het eerste deel maar één strofe had over gans het projectje is elke track op Flying High, Part Two echt van hem als rapper/producer.
Hij rapt naast Conway the Machine, Action Bronson, Oh No/Gangrene (uiteraard) en Curren$y in plaats van enkel en alleen voor de soundtrack te zorgen.

Qua gastartiesten zijn er net zoals op deel één geen verrassingen, ieder van hen heeft wederom één of meerdere collaboratieprojecten met de gastheer. Op dat gebied heeft hij weer op erg veilig gespeeld, maar wederom zorgt het ervoor dat iedereen (inclusief hijzelf) uiterest op zijn gemak is op deze prachtige composities.

Van The Alchemist ben ik groot fan, Gangrene als duo heeft me echter zelden echt kunnen overtuigen. Royal Hand is raar maar waar toch mijn favoriete track op deze EP. Die track heeft later ook hun vierde album (Heads I Win, Tails You Lose) gehaald.

Uncle Al levert hier goed werk als producer én rapper.