Hans de Booij - Emocratie (2007)

Label: V2

1. Zo Mooi Als Je Lacht (3:33)
  2. Carpaccio van Tonijn (3:35)
  3. Dit Is Geweldig (3:47)
  4. Le Sud (Nino Ferrer) (3:49)
  5. Alto Vista (3:34)
  6. Joe en Nancy (3:48)
  7. Sterren bij Daglicht (3:58)
  8. Om Mani Peme Hoeng (3:10)
  9. Bij de Bakker (4:28)
  10. Doebiedoe (3:09)
  11. Kom Vanavond Naar Mijn Bed (3:39)
  12. Eens Ben Je Zonder Moeder (3:50)
avatar van vigil
Ben benieuwd naar dit album van deze Nederlandse zanger, die overigens in Belgie meer gewaardeerd wordt (niet door de Belgische politie maar daar is al genoeg over geschreven). De goede man heeft vroeger erg goede muziek gemaakt, dus eens luisteren of dat nog steeds zo is! De hoes is wel aardig in ieder geval!

avatar van gemaster
In de Wereld Draait Door was hij uitermate geestig. De muziek is niet helemaal mijn ding.

avatar van vigil
Ja dat was een leuk interview! Hij kwam ook een stuk minder warrig over dan een paar jaar geleden toen hij wel eens te gast was bij Barend (die er toevallig ook was bij de Wereld Draait Door) en van Dorp.

avatar van Tekh
Ik ben ook wel benieuwd naar deze cd ,ikzelf heb de live cd "rechtstreeks" van de heer de booij die trouwens hier niet op de site vermeld staat en dat is wel een heerlijke cd.

EVANSHEWSON
gemaster schreef:

Ik heb maar een klein stukje gezien, maar ik vind Hans altijd geweldig geestig, vaak zonder dat hij dat speelt of zo, die man is gewoon zo.

Ik hou wel van zijn muziek en ben erg nieuwsgierig naar deze plaat.

De titel is al zeer geslaagd: niet democratie maar emocratie; het emotionele dat regeert of iets in die zin... goede woordvondst, toch ?

Tekh schreef:

goede live plaat inderdaad!!

Elvis Presley
Vandaag eindelijk binnen!

Laat nog wel horen wat ik er van vind, maar na 2,5 nummers kan ik al zeggen: Wat een opbeurende muziek en wat een enthousiasme!

avatar van B.Robertson
Ten aanzien van het vierde bericht: het album 'Rechtstreeks' staat inmiddels op de site. Alle albums van Hans zijn nu op de site te vinden, met uitzondering van het alleen digitaal te verkrijgen '2012'.

'Emocratie' is voor De Booij zijn doen vrij vrolijk en fleurig, al is de boodschap van 'Eens Ben Je Zonder Moeder' dat natuurlijk niet. De liedjes zijn vrij constant van niveau, maar dit keer ontbreken de echte uitschieters. Als het laatste nummer op circa 3:48 eindigt gaat de CD nog even door, gelukkig hoeft de luisteraar niet overdreven lang te wachten want op 5:25 start een niet onverdienstelijke bonustrack.
Zijn volgende album - 'Ontsnapt aan een Kokosnoot' - werd weer wat somberder, maar bevat helaas de nodige matige liedjes. 'Emocratie' heeft overigens een mooie hoes.

avatar van L_T_B
Berichten verplaatst naar Hans de Booij

avatar van Boermetkiespijn
Zie even niet hoe dit plaatje zo laag kan scoren. Denk dat dit mijn favoriet van de Booij is, veelal lekker opgewekt. "Zo Mooi Als Je Lacht", "Carpaccio van Tonijn", "Dit Is Geweldig" en "Doebiedoe" steken er wat mij betreft bovenuit.