Polarkreis 18 - Polarkreis 18 (2007)

Duitsland
Electronic / Pop
Label: Motor

1. Intro (0:23)
  2. Dreamdancer (4:25)
  3. Chiropody (4:46)
  4. Somedays, Sundays (4:16)
  5. Crystal Lake (4:38)
  6. Comes Around (5:10)
  7. Stellaris (4:36)
  8. Look (4:01)
  9. After All, He Was Sad (2:06)
  10. Ursa Major (4:52)
  11. Under This Big Moon (4:03)
  12. Mother Sky * (7:50)
avatar van Pellie
Afgelopen zomer heb ik het oostblok van Europa verkend. Tijdens deze reis heb ik een stop gemaakt in het plaatsje Dresden. Deze Duitse band komt daar vandaan en het leek me leuk dit album eens onder de loep te nemen.

Direct was al duidelijk dat dit een zeer aardige plaat is en vergelijkbaar met een band als Múm. Een soort van elektronische Indie-pop.

2. Dreamdancer
Dit is gelijk het beste nummer van het album. Een plaat die gelijk staat aan de sfeer van de albumhoes.

3. Chiropody
Een iets minder nummer die wat tijd nodig heeft om nog enigzins tot het niveau te komen van de rest van het album.

4. Somedays, Sundays
Een nummer wat meer lijkt op een dromerige uitvoering van een nummer van Vive la Fete.

5. Crystal Lake
Een nummer wat weer richting het niveau gaat van het eerste nummer. Het nummer zet een prachtsfeer neer op het niveau van Sigur Ros en Múm.

6. Comes Around
Een nummer wat mij in eerste instantie op een of andere manier deed denken aan dEUS. Een totaal andere stijl en tevens het enigste nummer waarin een achtergrondkoortje het refrein verzorgt.

7. Stellaris
Dit nummer is 1 woord te beschrijven: "schitterend!"

8. Look
Meer dance-achtig, maar nog steeds een sfeer vergelijkbaar met Múm.

9. After All, He Was Sad
Een schitterend stukje klassiek werk. Dit zou zo uit een game als 'Final Fantasy' getrokken zijn. Wederom één van de betere platen van dit album. Prachtig!

10. Ursa Major
Een wat rommelig en schreeuwerig nummer, maar nog steeds een ruim voldoende waardig!

11. Under This Big Moon
Een waardig afsluiter! Bij dit nummer lijkt Polarkreis 18 invloeden van Sigur Ros te halen.

Een album met een prachtstijl, hoewel ook alle nummers een andere emotie bij je op weten te roepen. Zoals wel duidelijk mag zijn, een aanrader voor Sigur Ros/ Múm fans. Een klasse album met een 4*-waardig!

Ik kan niet anders dan dit met je eens zijn. Dreamdancer is gelijk het mooiste nummer en voor de rest is het allemaal ruim voldoende.

liejanne
Wat zijn Dreamdancer en Look een fantastische nummers zeg.

lijkt erop dat dit gaat doorbreken hier

avatar van dynamo d
Ik heb dit album ook besteld. Ben benieuwd. Ik houd wel van rock en pop uit Duitsland, dat heeft vaak wat bijzonders.

avatar van snarf349
dynamo d schreef:

zeker als je van wat bombast houdt zit je goed bij deze band.

Dreamdancer schreeuwt aan het eind zo lekker

Wat blijft Dreamdancer toch een heerlijk nummer!

Ik blijf deze plaat nog een stukje beter vinden dan de opvolger, The Colour of Snow.