Obsidyen - Litany of Iah (2023)

Frankrijk
Label: Drowning in Chaos

1. Ceux Qui Viennent d'En-Haut (2:25)
  2. Litany of Iah (7:08)
  3. An Ancient Age (7:52)
  4. The Passenger of Nout (9:11)
  5. The Eternal Confinement (9:14)
  6. Apophis (10:52)
avatar van ProGNerD
Leuk thema wel voor een black metal album, zoals je (o.a.) hier verder kunt lezen: Obsidyen – Litany Of Iah | Zware Metalen

avatar van Edwynn
Toen ik de hoes zag, dacht ik meteen aan Nile. Gelukkig logenstraft de muziek dat idee direct. Eigenlijk is dit gewoon heel erg goed spul. Typisch Frans ook. Chaotisch en agressief in de basis en links en rechts wat dissonantjes in de additieven om het mooi af te toppen. Ja, en dan toch een enkel Nile-toonladdertje dat uit het Midden-Oosten komt dwarrelen om wat gevoel te geven aan het decor.

Mooi ook hoe er ongemerkt meeslepende stukken in de razernij worden verweven. Daarmee maak je je nummers wel interessant. Iets als an Ancient Age laat wat dat betreft goed horen hoe alle details elkaar versterken.

Hier valt zeer veel te beleven en ik ga er daarom nog wel wat vaker voor zitten.