Tobruk - Pleasure + Pain (1987)

Label: FM

1. Rock 'N' Roll Casualty (3:35)
  2. Love Is in Motion (4:27)
  3. Girl Crazy (3:07)
  4. Alley Boy (4:56)
  5. No Paradise in Heaven (3:20)
  6. Burning Up (3:07)
  7. Two Hearts on the Run (3:46)
  8. Let Me Out of Here (5:33)
  9. Cry Out in the Night (3:42)
  10. Set Me on Fire * (4:26)
  11. Promises, Promises * (4:10)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Soms lacht het geluk je toe. Gisterenavond sprong ik eens binnen op de vooropening van de platenbeurs in Gent. De standhouders waren nog volop bezig met opbouwen maar mijn Brits-Indische kameraad Bev Nipps was al klaar. Deze tweede van Tobruk heb ik ook maar meegenomen op vinyl. Nu heb ik beide albums.

Over hun debuutalbum Wild on the Run uit 1985 ben ik te spreken, deze opvolger is iets minder, wat ik wel had verwacht: ietsje meer keyboards, ook weer dat zelfde algemeen midtempo karakter van de songs. Voorlopig steekt geen enkel nummer er boven uit. Eerste luisterbeurt nog maar dus ook maar een eerste indruk.

avatar van vielip
Oké dit is dus hun tweede?! Ik dacht altijd dat dit hun debuut was. Enfin, dit album ligt in grote lijnen in het verlengde van hun debuut. Dat midtempo dat hierboven genoemd wordt vind ik eerlijk gezegd wel meevallen. Staan genoeg uptempo tracks tussen. Sterke refreinen zoals je mag verwachten van een melodic rock band uit de jaren 80.