Sculptured - The Spear of the Lily is Aureoled (1998)

Label: Mad Lion

1. Together with the Seasons (5:09)
  2. Almond Beauty (5:51)
  3. Lit by the Light of Morning (6:20)
  4. Fashioned by Blood and Tears (6:19)
  5. Fulfillment in Tragedy (For Cello and Flute) (1:01)
  6. Her Silence (9:07)
  7. Our Illuminated Tomb (7:25)
Sammael
Hier heb ik een paar nummers van gehoord en die klonken best goed. Helaas heb ik de plaat nooit in zijn geheel gehoord omdat het vrij moeilijk is om er aan te komen. Daarom ook (nog) geen score. Wordt (hopelijk) vervolgd.

avatar van lykathea
Heerlijke plaat, dit.

Een paar punten waarom dit album zo uitzonderlijk is:

Ten eerste het experimentele karakter van 't album, 't gebruik van instrumenten is verrassend avant-gardisch, want naast de gebruikelijke instrumenten hoor je net zo makkelijk ook piano's, trompetten, cello's en fluiten voorkomen.

Tevens is 't gitaarwerk op dit album van een erg hoge kwaliteit, want zelfs in hun complexheid creeeren ze maar al te vaak een sfeer van diepe rust. - Vooral een nummer als Lit by the Light of Morning is een goed voorbeeld.

Ook zijn de lyrics passend bij de setting; natuur, schoonheid, liefde, alle elementen die zo gevaarlijk zijn in 't death metal genre worden moeiteloos gebruikt en worden prachtig gebracht via normale zang en zowaar rustige death grunts.

Verwacht geen tweede agalloch (2/3 van die band speelt hier ook in mee), maar verwacht wel een heerlijk rustgevende plaat.

avatar van Metalhead99
Erg sterk album. Ik heb niks meer toe te voegen aan hetgeen dat hierboven al staat omschreven.