Tricky - Pre-Millennium Tension (1996)

Pop / Hip-Hop

3. Tricky Kid (4:11)

met Jahmal Bush

4. Bad Dreams (4:12)

met Martina Topley-Bird, Pat McManus en John Tonks

5. Makes Me Wanna Die (4:01)

met Martina Topley-Bird en Patrice Chevalier

6. Ghetto Youth (5:38)

met Skyler Synclair Keeton

7. Sex Drive (3:49)

met Patrice Chevalier

8. Bad Things (5:12)
  9. Lyrics of Fury (3:21)

met Martina Topley-Bird en Patrice Chevalier

10. My Evil Is Strong (3:59)

met Pat McManus en John Tonks

11. Piano (4:15)

met Pat McManus

Een sterke plaat, alhoewel het niveau van Maxinquaye maar af en toe gehaald wordt. Piano, Makes Me Wanna Die en vooral Christian Sands en Tricky zijn erg goed.

avatar van voskat
Nog steeds het beste wat die vreemde Tricky ooit heeft gedaan.
Wat een held.

djeffibrelich
ook voor mijn zn beste album.
lekker donker sfeertje weer.
de track tricky kid is hilarisch als je naar de teksten kijkt:

" coke in me nose "'
" everbody's got a record deal "
" everbody's wants to be like me "

mooie cover ook.

avatar van Fresch
they used to call me tricky kid i wish they did
but now they call me superstar
...
i'm naked and famous

gaat over de tol dat roem eist

avatar van Dudeness
Deze vind ik persoonlijk beter dan Maxinquaye. Heerlijk, dat wrange, donkere sfeertje...

beaster1256
nee dit was voor mij een enorme stap achteruit , misschien er te veel van verwacht , vind zelfs alle tracks ondermaats tegenover maxinquaye

spijtig want zijn debuut was voor mij één van de beste albums van het jaar

Milestones
Donker, somber, maar ook wat verwarrend album met soms vage tracks. Niet prettig om te luisteren ook.
Tricky Kid is wel het beste nummer. Naked and famous.

avatar van RogerV
Zeer aardige tweede plaat van Tricky al staan er toch ook wel wat missers op.

Christian Sands is hier de beste

avatar van ZAP!
'Christiansands' (aan elkaar, het verwijst namelijk naar Kristiansand in Noorwegen - "And the devil in Helsinki") en 'Getto Youth':

Tricky Kid ken ik van zijn Grassroots EP. De rest van de songs kan ik me zo niet even voor de geest halen, maar in mijn herinnering alles goed genoeg voor 4 sterren. Misschien een deel van de Tricky discografie weer langs luisteren.

avatar van ZAP!
Tja, het houdt soms niet over op deze plaat. 'Christiansands' en 'Getto Youth' zijn voor mij de dikke uitschieters. 'Tricky kid' is ook nog erg tof, 'Makes me wanna die' is mooi, maar had wat afwisseling kunnen gebruiken. Opener 'Vent' is een rommeltje en lijkt wel pre-probeersel van het steengoede 'Money greedy' van 'Angels...'. Ook 'Lyrics of fury' is er zo één, want daar herken ik 'Tricky versus lynx' (van de gelijknamige EP) in - beiden zijn wel erg leuk. Sowieso herken ik hier wel meer geluiden die ook op 'Angels...' te horen zijn, maar misschien net even anders. Verder is het nog wel te doen, waarvan 'Sex drive' nog ronduit saai te noemen is. Over 'My evil is strong' twijfel ik nog - doet ook al sterk denken aan een track van 'Angels...' ('Carriage for two').

Een heel krappe **** laat ik dan toch staan.

avatar van philtuper
herman schreef:
Wat dacht je van het hallucinante Bad Things? Heerlijk donker en dreigend nummer! Persoonlijk vind ik deze beter dan Maxinquaye en dat komt vooral door de donkere sound.

avatar van artvark71
Fresch schreef:
they used to call me tricky kid i wish they did
but now they call me superstar
...
i'm naked and famous

gaat over de tol dat roem eist

joh...

Vanochtend dit album weer eens beluisterd. Het valt me op dat in tegenstelling tot op Maxinquaye er weinig fade-outs meer zijn; de meeste nummers stoppen er gewoon bijna meteen mee als Tricky zijn zegje heeft gedaan. Soms werkt dat fragmentarische wel, soms ook niet. In ieder geval is het een techniek die hij vanaf hier veel vaker zou hanteren.

philtuper schreef:
Bad Things vind ik nu ook een van de betere nummers, samen met de drie singles eigenlijk. Maar het helpt ook wel dat 'ie na Sex Drive komt, het enige nummer waar ik niet echt vat op kan krijgen. De 'boer er ligt een kip in het water'-baslijn helpt ook niet echt mee.