John Luongo - Dance Masters (2023)

Alternatieve titel: Arthur Baker Presents Dance Masters: John Luongo the Classic Dance Remixes

1 stem

Electronic / Pop
Label: Edsel

1. Tina Turner - The Best [Extended Mighty Mix] (6:35)
  2. John Waite - Missing You [Extended Mix] (7:02)
  3. Billy Idol - Eyes Without a Face [Full-Length Version] (4:58)
  4. Rick Springfield - Human Touch [Extended Mix] (7:19)
  5. Huey Lewis and the News - I Want a New Drug [Extended Version] (5:32)
  6. Greg Kihn Band - Jeopardy [Dance Mix] (6:49)
  7. Daryl Hall & John Oates - Downtown Life [Downtown Remix] (7:28)
  8. ZZ Top - Viva las Vegas [Remix] (8:39)
  9. The Escape Club - Wild, Wild West [Dance Mix] (7:46)
  10. Fine Young Cannibals - Suspicious Minds [Suspicious Mix] (7:52)
  11. Cher - Skin Deep [Extended Dance Mix] (7:49)
  12. Visage - Fade to Grey [US 12” Version] (6:44)
  13. ABC - The Look of Love [Part 3 Dance Version] (4:17)
  14. Cabaret Voltaire - Crackdown [12” Version] (8:32)
  15. Blancmange - Blind Vision [Extended Version] (9:37)
  16. Wang Chung - Don't Let Go [Extended Remix] (7:13)
  17. Dragon - Rain [US Dance Mix] (6:47)
  18. Peter Schilling - Major Tom (Coming Home) [Special Extended Version] (8:06)
  19. Camouflage - The Great Commandment [US 12" Mix] (6:11)
  20. Soft Cell - Insecure… Me? [US Version] (8:14)
  21. Bill Nelson - Acceleration [Long Version] (6:33)
  22. Shakin' Stevens - Cry Just a Little Bit [Luongo’s Mix] (6:45)
  23. Bananarama - Shy Boy (Don't It Make You Feel Good) [US Extended Version] (7:20)
  24. KC & the Sunshine Band - Give It Up [12” Version] (5:16)
  25. Falco - Junge Roemer [Specially Remixed 12” Version] (7:33)
  26. Baltimora - Tarzan Boy [Extended Dance Version] (6:16)
  27. Material - I'm the One [Dance Version Remix] (7:29)
  28. Gladys Knight and the Pips - Save the Overtime (For Me) [12” Mix] (6:38)
  29. Level 42 - The Chinese Way [New York Remix] (7:21)
  30. I-Level - Give Me [US Remix] (7:49)
  31. Serge Ponsar - Out in the Night [12” Version] (6:55)
  32. Fantasy - You're Too Late [12” Extended Mix] (6:31)
  33. The Quick - Zulu [12” Mix] (7:50)
  34. Ms. Sharon Ridley - Changin’ [Full-Length Version] (6:28)
  35. Melba Moore - You Stepped Into My Life [John Luongo Remix] (7:48)
  36. Patti Labelle - Music Is My Way of Life [John Luongo Remix] (8:10)
  37. Jackie Moore - This Time Baby [Special 12” Version] (7:13)
  38. Johnny Mathis - Gone, Gone, Gone [Disco Mix] (6:36)
  39. Dan Hartman - Vertigo / Relight My Fire [Progressive Instrumental Remix] (11:22)

met Loleatta Holloway

40. North End - Kind of Life (Kind of Love) [12" Vocal] (7:23)
  41. Marilyn McCoo & Billy Davis Jr. - Shine on Silver Moon [12” Mix] (7:20)
  42. Marlena Shaw - Love Dancin' [12" Mix] (7:55)
  43. Gonzalez - Haven't Stopped Dancing Yet [12” Disco Version] (7:58)
avatar van T.O.
Nooit geweten dat hij zoveel popplaten heeft geremixt. Ik ken Luongo voornamelijk van een aantal club tracks die hier op de tweede helft staan. Die zijn zeker aan te raden.

avatar van gaucho
T.O. schreef:

John Luongo behoort sinds zijn 12" remixen van o.a. Shake your body (Jacksons), Relight my fire (Dan Hartman) en Can you feel the force (The Real Thing) tot mijn favoriete remixers. Hij was bij mijn weten een van de eersten die nieuwe instrumentaties (vooral percussie) toevoegde aan bestaande opnamen.

Ik kende hem vooral van die dance classics van eind jaren zeventig, begin jaren tachtig en kocht een paar jaar geleden al deze fantastische compilatie (die inmiddels OOP is en behoorlijk aan de prijs, zie ik). Maar ook ik had geen idee dat hij zoveel popplaten heeft geremixt voor 12 inch uitgaven. Mooi ook dat er zo weinig overlap is tussen deze compilatie en die andere verzamelaar uit 2017. Dat maakt deze boxset opnieuw tot een verplichte aanschaf.

avatar van gaucho
Een beetje rondstruinend op het internet (inderdaad, ik heb een vrije dag ) kwam ik dit interessante interview met hem tegen. In de tweede helft van het gesprek gaat hij in op zijn remix-technieken en zijn eigen unieke aanpak.
Hij blijkt ook Bryan Adams' eerste single Let me take you dancing te hebben geproduceerd. Daarvoor schroefde hij het tempo wat op, waardoor ook Adams' zang anders begon te klinken. Die was daar niet bepaald happy mee ('they made me sound like a chipmunk') en doet sindsdien zijn best om het nummer te begraven. Het staat op geen enkele Adams-compilatie en duikt ook niet op op deze verzamelaar. Bryan zal de rechten ervoor wel niet hebben vrijgegeven.

Wat een mooie boxset is dit weer geworden in de fijne Dance Masters serie. Het hardcover boek ziet er mooi uit en wat leuk is, is dat afbeeldingen van alle 12-inch hoezen erin staan, met een toelichting per nummer. Deze box zit dus vol met John Luongo mixen en dat is toch wel één van mijn favoriete remixers. Het geluid is trouwens om door een ringetje te halen en de muziek is lekker afwisselend.

Op de eerste 3 cd's vind je opvallend genoeg vooral veel electronic, synth-pop en popmuziek. De 4e cd is gevuld met klassieke disco/funk mixen van John Luongo. Normaal pik ik er een paar favorieten uit, maar deze box kent nauwelijks fillers: veel is (zeer) de moeite waard. Er staan toch ook heel wat lange versies op die ik nog niet had of kende. En ik heb er inmiddels heel veel. Goed werk dus van Arthur Baker & co!

gaucho schreef:

Die fantastische compilatie heb ik ook.

Daarvan mis ik vooral The Jacksons op deze compilatie, maar ook The Real Thing, Sly Stone & Cerrone. Voordeel is dan weer wel dat hier inderdaad opvallend veel electronic- & popnummers op staan. Beide compilaties vullen elkaar zo aardig aan.

Voor alle liefhebbers van deze fraaie extended mixes, de 6LP boxset is momenteel in de aanbieding:
Arthur Baker Presents Dance Masters - John Luongo (6LP Signed Edition): Amazon.co.uk: CDs & Vinyl

Inmiddels draai ik die fraaie 6LP boxset met 36 songs van de 43 nummers die op de CD box staan. De persing is prima en het geluid uitstekend.

De nummers staan ook in een wat andere en wat mij betreft iets betere volgorde op vinyl, waardoor er iets meer samenhang tussen de nummers op de LP's is dan op de CD's. Op LP 1 & 2 staat vooral pop & rock, op LP 3 & 4 synth-pop en op LP 5 & 6 soul & funk.