Chimera - Des Duivels Oorkussen (1979)

Folk
Label: Munich

1. Daphne (6:12)
  2. Een Aardig Vrouwke (4:40)
  3. Warris (8:11)
  4. St. Vitusdans (4:03)
  5. De Droghen Haring (1:57)
  6. De Loteling (9:20)
  7. Des Duivels Oorkussen (5:48)
  8. Een Boerman (6:14)
avatar van korenbloem
. Dit is een hele mooie ontdekking, al zeg ik het zelf

Dit is nederlandse psychidelische folk.

Dapne, Aardig vrouwke, De Loteling zijn stuk voor stuk prachtige nummers.

Ik wil meer van dit soort muziek,

iemand nog tips?

avatar van matthijs
Inderdaad Korenbloem, ook voor mij een hele mooie ontdekking toen ik deze plaat 15 jaar geleden van iemand kreeg die zijn LP's opruimde.

Ze gister live gezien in Amstelveen. Geweldig wat ze met zn drieen neerzetten (zie ook chimera.nl)! 12 man publiek, allemaal 55+ (behalve, met afstand, ondergetekende). Bijzondere muziek, sprookjesachtig, symfonisch, indringend. Echt iets om met je volle aandacht naar te luisteren (ze stonden laatst ook op een festival, met meer publiek maar wellicht minder luisterend publiek).

Kocht bij Bas (de gitarist/componist) voor 5 euro een cdtje met deze plaat +obstakel (=hun totale oeuvre), zelf door hem van lp op cd gezet, inc. kraak.

Binnenkort komt een nieuwe cd, nu bijna af, met meer teksten over de huidige tijd (ipv zoals op deze plaat, die veel over de middeleeuwen gaan), maar even herkenbaar en mooi. Ik hoor geen tekenen van slijtage na 30 jaar. Een tweede jeugd?

avatar van matthijs
Correctie: de site is chimera.nu (niet .nl).

Dit album is een zeer gewild item. Chimera werd toen wel de Nederlandse Malicorne genoemd. Malicorne maakte ook fol, maar op een gehel eigen manier. Dat deed Chimera ook, het ontsteeg de traditionele manier. Zoals al de platen uit deze folk tijd een prachtig uit gegeven hoes met verklaringen rondom de liederen.
Net zoals veel groepen uit die tijd hebben ze e afgelopen jaren reünies georganiseerd (Folkcorn, Deirdre) Ik ken de nieuwe cd niet, kijken of ik ze op de kop kan tikken.

Teacher schreef:
Ik ken de nieuwe cd niet, kijken of ik ze op de kop kan tikken.
Misschien kan ik je helpen! Ik kan een van de muzikanten bereiken. Stuur me maar een PM-etje

Heb ze intussen gekocht via de band zelf.
Zal er ook mijn mening nog over geven.