Novastar - The Best Is Yet to Come (2024)

Belgiƫ
Label: Universal

1. Wild Years (2:21)
  2. Wrong (3:30)
  3. When the Lights Go Down on the Broken Hearted (4:24)
  4. Because (3:35)
  5. Closer to You (3:00)
  6. Light Up My Life (2:44)
  7. Mars Needs Woman (3:53)
  8. Never Back Down (4:16)
  9. Cruel Heart (2:37)
  10. The Best Is Yet to Come (3:27)
  11. Look at You Now (4:06)
CHIEP (crew)
Joost blikt niet terug met een reguliere best of, wel met tien singles in een ander jasje en één nieuw nummer ("Look At Me Now").

avatar van brt
brt
De best ligt al een tijdje achter hem vrees ik.
En dit soort herbewerkingen vind ik vaak ook (creatieve) armoe

avatar van vigil
Het is allemaal niet extreem veranderd maar klinkt verder prima. Wat precies het nut is, waarschijnlijk iets met rechten, is me onduidelijk maar het is een mooie verzameling mooie liedjes.

avatar van Minneapolis
Z'n mooiste liedje "Lost & Blown Away" ontbreekt.

avatar van Julian McArthur
Wrong en Mars Needs Woman vind ik minstens even goed als de originelen maar de rest vind ik ronduit saai en geen enkele meerwaarde.
Ik had gehoopt op wat meer avontuur zoals tijdens de live shows maar het blijft opnieuw heel braaf binnen de lijntjes.
En geen ten eleven, wat een gemiste kans.

avatar van Supersid
Ik vind het allemaal wat weinig verschillen van de originelen, maar verder prima songs natuurlijk.

avatar van harencoor
Mooie collectie liedjes zoals alleen Joost Zweegers die kan maken.

avatar van R-DJ
Voegt weinig toe en onnodig. Ik zou willen dat hij de energie in nieuwe songs en/of een goed live album zou steken.

avatar van pdonidvie
Flauw en inspiratieloos. Dan had ik liever een mooie live-registratie gezien waar Joost vaak (in contrast met zijn studiowerk) wél buiten de lijntjes kleurt. Het obligate nieuwe nummer (Look At You Now) red deze plaat van een negatieve score.

avatar van Nicolage Rico
Julian McArthur schreef:
maar de rest vind ik ronduit saai en geen enkele meerwaarde.

Nou... de remake van When the Lights Go Down on the Broken Hearted vind ik veel beter dan het origineel en staat met stip op nummer 1 van beste Novastar liedjes.

Ga er vanavond heen in het theater. Ben benieuwd.

En geen ten eleven, wat een gemiste kans.

Ten Eleven? Dat nummer kan ik nergens vinden.

Nicolage Rico schreef:

Ten Eleven? Dat nummer kan ik nergens vinden.
Dat nummer bracht hij tijdens de finale van Humo's Rock Rally in 1996. Hij zei later dat hij nooit een goed arrangement vond om er een studioversie van te maken.

avatar van Nicolage Rico
Oké, niet gek dan dat hij gekozen heeft om dat nummer niet op deze plaat te zetten.

Het was trouwens een erg geslaagd optreden. Geweldige muzikanten heeft hij opgetrommeld uit de UK. En zijn stem was op de meeste momenten fantastisch.