Calexico - Convict Pool (2004)

Roots / Rock
Label: Quarterstick

1. Alone Again Or (3:24)
  2. Convict Pool (3:58)
  3. Si Tu Disais (3:23)
  4. Corona (3:21)
  5. Praskovia (2:44)
  6. Sirena (3:42)
  7. El Kabong Rides Again (4:01)
Heerlijke plaat. Alone again or heeft een briljante trompetsolo begeleid onder spaans handgeklap. Sfeer vol voor meerdere soorten muziekliefhebbers. Lekker album. Op klein formaat.

avatar van BenZet
Weer een aardige plaat. Ik mis toch wat, waardoor het bij mij niet helemaal overkomt en het voor mij niet meer dan 3 sterren waard zijn

avatar van Don Broccoli
Ik dacht al: waar ken ik het fantastische Alone Again Or van. Dat is dus een Love-cover. En een geslaagde. Voor Calexico-begrippen uitbundige manier van zingen.
Tijdens het Googlen kwam ik er ook achter dat Corona een Minutesman-cover is. Wat het nummer hier toevoegt weet ik alleen niet, aangezien hij in exact dezelfde versie ook al op Feast of Wire staat.
Aangenaam verrast werd ik door Praskovia, een instrumentaal nummer met een soort Balkan-feel.