West, Bruce & Laing - Live 'N' Kickin' (1974)

Blues / Rock
Label: Columbia

1. Play with Fire (13:26)
  2. The Doctor (7:37)
  3. Politician (5:40)
  4. Powerhouse Sod (10:38)
Harald
Het enige negatieve negatiefe dat ik over deze plaat kan zeggen is dat het geen dubbel album is geworden. Deze plaat mag in geen serieuse verzameling missen.

5***** voor hun krachtige versie van het Rolling Stones liedje "Play With Fire". "Politican"had Jack Bruce al eerder met "Cream" op genomen maar deze versie heeft meer kracht.

avatar van Droombolus
Ieder die dacht dat de Cream chaos verpreidde op het podium verandert na het beluisteren van de plaat akuut zijn mening. Live 'n Kickin' is het perfecte voorbeeld van een door drugs aangedreven 70s jam-band en persoonlijk vind ik het een godswonder dat Jack Bruce het zo lang volgehouden heeft in dit powertrio.

WB&L leven zich uit in alle nummers vanaf het begin tot het einde en van enige songstruktuur in nauwelijks sprake. Gelukkig zijn de heren top-klasse muzikanten dus de rampen blijven redelijk binnen de perken en de aanschaf van deze schijf is inderdaad verplicht voor elke blues-rock liefhebber. Al was het alleen maar om Leslie West ( in de aankondiging van ) The Doctor te horen bulderen en om de geweldige manier waarop Play With Fire tussen de molenstenen vermalen wordt. Voor de muzikanten onder ons is het tevens interessant te horen hoe de riff van Politician toch echt anders gespeeld wordt als bij de Cream ........

Jack Bruce liefhebbers zullen zich regelmatig op het hoofd gekrabt hebben bij Powerhouse Sod want waar de heck komt dat nummer vandaan ? Het antwoord staat op Jack Bruce - BBC Live In Concert CD ........

Sonjax
Voor mij ook het enige negatieve dat dit geen dubblealbum geworden is.
Hopelijk komt er ooit eens een heruitgave met het volledige concert, ik heb het ooit eens gehoord op een bootleg.
Dat zou een fantastixh live-album kunnen zijn, maar platenmaatschappijen denken daar nu eenmaal anders over.

avatar van viking1
Idd veel te kort dit live album. Wat 'n heerlijk bluesrock geweld! Legendarisch bluesrock powertrio west, Bruce & laing.