Staying Alive (1983)

Label: RSO

1. Bee Gees - The Woman in You (4:01)
  2. Bee Gees - I Love You Too Much (4:27)
  3. Bee Gees - Breakout (4:41)
  4. Bee Gees - Someone Belonging to Someone (4:24)
  5. Bee Gees - Life Goes On (4:23)
  6. Bee Gees - Stayin' Alive (1:30)
  7. Frank Stallone - Far from Over (3:53)
  8. Tommy Faragher - Look Out for Number One (3:19)
  9. Cynthia Rhodes - Finding Out the Hard Way (3:30)
  10. Frank Stallone - Moody Girl (4:06)
  11. Tommy Faragher - (We Dance) So Close to the Fire (3:43)
  12. Frank Stallone en Cynthia Rhodes - I'm Never Gonna Give You Up (3:32)
avatar van TerryA
de film was een (terechte) flop maar de songs van The Bee Gees waren best goed. jammer dat de rest van deze soundtrack net zo slecht was als de film - en wie had gedacht dat de broer van Sylvester Stallone kon zingen?!?

een 5+ uit 10 waard vanwege The Bee Gees songs - foutje op MM omdat ik per ongeluk een 3 uit 5 in plaats van 2,5 had geklikt!

avatar van FunkStar
De film mag dan destijds geflopt zijn maar toch vind ik het vermakelijke film.

Het lekkere The Woman In You vind ik erg goed! Ook de single van Frank Stallone, Far From Over mag er zijn! Een typische 80's sound!

avatar van musicboy
Een overblijfsel vanuit mijn prille tienerjaren ... als ik dit nu zou ontdekken, zou ik het wellicht bullshit vinden ... maar ik heb het vroeger ontdekt ... best aardige nummers

Pieter Paal
Het matige vervolg op de kaskraker 'Saturday Night Fever'.
De Bee Gees zijn hier goed bezig met 'The Woman In You' en het mooie 'Someone Belonging To Someone'.
O.K. ze klinken wat als kopieen van 'Stayin' Alive' en 'How Deep Is Your Love'. En die kortere versie van Stayin' Alive' had van mij ook best op een single gekund, want die andere duurde al zo lang en heb ik al teveel gehoord.
Om 'Far From Over' van broertje Frank kan ik ook niet heen. Dat vind ik toch het sterkste nummer van deze matige soundtrack.

Dit is eigenlijk een half Bee Gees album.
The Woman In You werd uitgebracht als single met op de b-kant de edit-versie van Stayin' Alive. Someone Belonging to Someone werd de volgende Bee Gees-single met op de b-kant een instrumentale versie van I Love You Too Much.
Frank Stallone had toen een knaller van een hit met Far From Over.
Cynthia Rhodes is een Amerikaanse actrice, zangeres en danseres die naast Staying Alive o.a. meegespeeld heeft in de dansfilms Xanadu, Flashdance en Dirty Dancing.
Rhodes is o.a. te zien in de muziekvideo's Rosanna van Toto, The Woman In You van de Bee Gees en Don't Mean Nothing van Richard Marx, waarmee ze getrouwd is. Ze ontmoette Marx tijdens de opnamen van Staying Alive.
Ze was ook danseres tijdens de jaren 80 tour van de groep The Tubes.
Rhodes nam zat in de jaren 80 in de popgroep Animotion als vervangster van zangeres Astrid Plane.

avatar van Madonna
Het liedje van Cynthia Rhodes "Finding out the hard way "vind ik wel een mooi nummer! Mooie tekst en melodie lijn. Toch stiekem een leuke verzameling. De film vind ik echt helemaal top. Mooie dans fragmenten en John Travolta is fysiek in bloedvorm. Werkelijk geweldig om naar hem te kjiken.

-3-