Linda de Mol - Linda (1991)

Label: Dino

1. Mijn Dromen (3:50)
  2. Zonder Jou (4:33)
  3. Niemand Zoals Jij (4:24)
  4. Beethoven (4:10)
  5. Wij Zijn aan Elkaar Gewaagd (4:07)
  6. Vriendinnen (4:45)
  7. Daar Bestaan Geen Woorden Voor (4:07)
  8. Op Vakantie Zijn We Samen (4:26)
  9. Maar voor de Rest Gaat Alles Goed (3:18)
  10. Precies Zoals Jij (4:07)
  11. Neem Me Mee Vannacht (3:40)
  12. Tussen de Regels (3:48)
avatar van foxhusky
Als liefhebber van Het Goede Doel, kan ik dit album van Linda de Mol erg goed waarderen. Het album is geproduceerd door Het Goede Doel-leden Henk Temmink en Sander van Herk. Het hele album klinkt ook als een Het Goede Doel album, maar dan met de stem van Linda en niet van Henk Temmink en Henk Westbroek.

Er staat zelf een klein hitje op dit album: "Beethoven", geschreven door Henk Temmink en Henk Westbroek. Twee nummers zijn geschreven door Herman Grimme en Peter Groot Kormelink van Splitsing/De Jazzpolitie. De rest van de teksten komt vooral uit de pen van Paul Patricio, destijds de vrouw van Henk Temmink.

Al met al een erg prettig album, alleen jammer dat Linda de Mol het zingt. Verder is het voor mij gewoon een album van Het Goede Doel.

avatar van Hans Brouwer
foxhusky schreef:
Verder is het voor mij gewoon een album van Het Goede Doel.
Als fan van Het Goede Doel word ik zowaar nieuwsgierig naar "Linda (1991)" .

avatar van musicfriek
Beethoven is echt een afschuwelijk nummer, nee, laat Linda maar trouwprogramma's presenteren en laat die microfoon aub aan de wilgen hangen. Zingen kan ze absoluut niet...

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Ja, de zang is echt beroerd, maar Beethoven is toch een leuk en curieus hitje. De teksten van Patricio zijn toch minder dan de echte Goede-Doelteksten, die zij nooit heeft geschreven.

avatar van FunkStar
Haha, Beethoven heb ik nog op singletje. Vond het destijds een erg goed nummer. De invloeden van Het Goede Doel hoor je heel duidelijk.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Ja, het is bijv. vergelijkbaar met dat album van Vanessa Paradis, dat is eigenlijk een Lenny Kravitz-plaat, maar zij zingt het in.

avatar van tnf
tnf
Ik kwam dat nummer Beethoven net weer tegen, in een of andere playlist met jaren 90-muziek.

Heus, dat liedje is in de kern niet eens slecht. Ze hadden het alleen niet aan Linda moeten geven. Zonde.

Aan het volledige album waag ik me maar niet.

avatar van meneer
Schijnt dat deze voormalige zangeres een bikini model is geworden. Bijzondere carrière switch. Van microfoon naar cameralens. En aan zowel zang als lijf schijnt niet gemorreld te zijn.

avatar van Rudi S
Hey is dat niet de presentatrice van het songfestival?