Thunder - Live at Leeds (2024)

Label: earMUSIC

1. Wonder Days (5:32)
  2. River of Pain (4:15)
  3. Black Water (5:20)
  4. Resurrection Day (5:11)
  5. Broken (5:00)
  6. The Devil Made Me Do It (5:18)
  7. Empty City (9:22)
  8. Backstreet Symphony (5:01)
  9. I'll Be Waiting (5:46)
  10. The Thing I Want (3:59)
  11. When the Music Played (7:21)
  12. Love Walked In (8:24)
  13. I Love You More Than Rock ‘N’ Roll (6:49)
  14. Low Life in High Places (6:05)
  15. Higher Ground (6:56)
  16. Dirty Love (10:55)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Live at Leeds is “nog maar eens” een livealbum van een Rock groep die sinds 1989 noch op studioalbums noch live ontgoochelt, daarvoor zorgt de muziek, daarvoor zorgt ook een schitterende zanger, Danny Bowes. Hun kwaliteiten zijn ondertussen dus meer dan bekend en dit livealbum laat precies horen waarom Thunder al zo lang meegaat, mits een paar lange pauzes.

Deze opnames vonden plaats in de Live Direct Arena in Leeds op 3 maart 2015, het is dan ook de toer voor het tiende album Wonder Days, hierop vertegenwoordigd met toch zes nummers. Het is ook de terugkeer van tweede gitarist Ben Matthews, die het jaar voordien tegen kanker vocht. Setlist.fm bevestigt dat deze plaat het volledig optreden bevat, wel met een andere datum, namelijk 12 maart 2015.

avatar van milesdavisjr
Thunder heeft altijd mijn sympathie gehad, de cynische humor vol zelfspot en nuchtere voordracht van de heren vind ik nog steeds een verademing in een muzikale wereld vol met ego's. Bowes heeft een fantastische stem en Morley blijft strooien met fijne licks.
Desalniettemin begint het aantal verzamel- en live releases van de band groteske vormen aan te nemen. Het is uiteraard hun goed recht, al dan niet op initiatief van de platenmaatschappij, om dergelijke platen op de wereld los te laten.

Echter om nu voor de 30e keer een live versie van Dirty Love voorbij te horen komen, of een 8 minuten durende versie van Love Walked In weer eens aan je voorbij te laten trekken, wordt wel een gevalletje 'overkill'.
Grote Thunder fans zullen met name de knip willen trekken voor de wat recentere songs, maar ik hou het bij de reguliere studioplaten van de heren uit de jaren 90.
Een ander nadeel van Live at Leeds; de in de basis vrij eenvoudige tracks worden ellenlang uitgesmeerd, een vrij vermoeiende exercitie derhalve.

avatar van vielip
Wel mooi dat ze veel nummers spelen van het Wonder days album. Mijns inziens hun beste van de laatste reeks studioalbums. Maar net wat je zegt; ik zit totaal niet meer te wachten op Dirty love, Higher ground en noem al die oude krakers maar op. Zijn uiteraard klasse nummers maar....