Vijay Iyer / Linda May Han Oh / Tyshawn Sorey - Compassion (2024)

Verenigde Staten / Maleisië
Jazz
Label: ECM

1. Compassion (4:50)
  2. Arch (6:13)
  3. Overjoyed (7:52)
  4. Maelstrom (4:36)
  5. Prelude: Orison (3:43)
  6. Tempest (6:24)
  7. Panegyric (6:30)
  8. Nonaah (2:32)
  9. Where I Am (5:44)
  10. Ghostrumental (6:38)
  11. It Goes (3:09)
  12. Free Spirits / Drummer’s Song (7:14)
Mssr Renard
Mooie hoes weer van ECM. Dit trio-album is zeker één waar ik reikhalzend naar uit kijk. Drie moderne jazzartiesten die ik erg hoog heb zitten.

avatar van vivalamusica
Hier en daar aan de complexe kant voor mijn doen, maar even doorzetten (via koptelefoon) loont zich. Ja Renard, weer zo'n ijzersterk hoesontwerp.
Neem prelude:orison wonderschoon.

review pitchfork

avatar van Nr.4
Mooi album. Ik was niet bekend met Vijay Iyer, maar zeer aangename kennismaking en sterk samenspel!

Mssr Renard
Een mooi album zeker. Het trio speelt niet al te intens (zoals Martha Sanchez' laatste trio-plaat), maar houdt het (op één of twee vrije composities na) redelijk kalm. Dit is een plaat waar de luisteraar goed op de nuances en subtiliteiten moet letten.

Drie muzikanten die ik al een tijdje volg en me nog niet hebben teleurgesteld. De lengte van de plaat (waar ik wel eens over wil vallen) werkt hier niet storend.