het 4e album van de Amerikaanse singer/songwriter Carl Solomon, afkomstig uit het aan de Noord-Westkust gelegen Portland (staat Oregon), werd op de valreep van 2023 uitgebracht. deze werd net als zijn eerdere 3 albums, "Black Top Beauty" (2012), "Promised Land" (2015) en "Simple Things" (2018) in eigen beheer uitgebracht. op de website van deze "storyteller"staat "Weaver of New American Tales". alle verhalen achter de liedjes op dit album, worden uitgebreid toegelicht op zijn site.
de 1e 5 liedjes zijn persoonlijke ervaringen die hij in chronologisch orde brengt, of in de eigen woorden van de man "the first 5 songs talk of my journey to find a place", the second five songs are more a look in the society of the world around me. We each see from our perspectives. They cannot always be explained? These songs come from my perspective, my voices and I hope a shared reality"
8 van de 10 songs schreef Carl Solomon zelf, track 4) co-written met Alex Winters, Melissa Englemann, Hills Snyder en track 7) co-written met Micheal Henchman. een sterke collectie aan songs, die worden ingekleurd
met o.a. accordeon, fiddle, pedal steel en piano.
Carl Solomon die al op leeftijd is en al ruim 10 jaar aan de weg timmert met zijn muziek, doet mij denken aan de muziek van een vergelijkbaar artiest als Hank Woji, die eveneens al aardig wat albums heeft uitgebracht, waaronder het fraaie dubbelalbum "Highways, Gamblers, Devils & Dreams" uit 2023. deze artiesten vallen buiten de radar, maar brengen al jaren met een zekere regelmaat fraaie albums uit.
beiden zijn geen singer/songwriters van de buitencategorie als bijv. Sam Baker, John Prine, Tom Russell, maar het ligt voor de hand, dat hun muziek zal bij de gemiddelde roots/americana liefhebber in de smaak zal vallen.
Carl Solomon is 1 van de initiatiefnemers van het project SS&V (Soldiers Songs & Voices) dat, "gives free guitar and song writing lessons to Armed Forces veterans in the Portland metro area. While we are not counselors, we recognize and encourage the healing value of self-expression in our workshops"
Album werd geproduceerd door Merel Bregante
Recorded at Cribworks Studio, Liberty Hills, Texas
de muzikanten op dit album:
Carl Solomon: vocals, acoustic guitar
Merel Bregante: drums, percussion