New Jack City (1991)

Hip-Hop / R&B
Label: Giant

1. Ice-T - New Jack Hustler (Nino's Theme)
  2. Christopher Williams - I'm Dreamin'
  3. Guy - New Jack City
  4. Johnny Gill - I'm Still Waiting
  5. Keith Sweat - Tellin' Me No Again (There You Go)
  6. Danny Madden - Facts of Life
  7. Troop, Levert en Queen Latifah - For the Love of Money / Living for the City
  8. Color Me Badd - I Wanna Sex You Up
  9. Essence - Lyrics 2 the Rhythm
  10. F.S. Effect - Get It Together (Black Is a Force)
  11. The 2 Live Crew - In the Dust
avatar van principal2000
Een van mijn eerste cd's, dus nostalgie speelt mee. We zitten hier midden in de New Jack Swing periode en dat is bij vlagen erg goed te horen (Guy). Op het album staan een aantal erg goede nummers, maar als geheel is waarschijnlijk niet voor iedereen even genietbaar. Zo vind ik het gat qua verschil tussen New Jack Hustler en I'm Still Waiting erg groot. Geldt ook voor In The Dust en Tellin' Me No Again.

avatar van Minneapolis
Één van de leukste albums uit die New Jack Swing tijd met een sterke verzameling van de top acts van die kort durende stroming (hoewel Bell Biv er niet op had mistaan). Vooral de nummers van Johnny Gill, Keith Sweat en de relatief onbekende Christopher Williams waren favoriet bij mij.
De hip hop van Ice-T (wel leuk) en 2 Live crew (nogal jammer) wijken wel wat af. De nummers van F.S. Effect en Troop met Queen Latifa zijn een soort prettige tussenvorm.

avatar van pureshores
Fijne soundtrack van een typische early 90's ghetto dramafilm. Vreemd genoeg kende ik het nummer van Christopher Williams van de Grandmix 1991, waar Ice T ook in voorkwam.

Prijsnummer is de titeltrack van Guy, maar ook de Facts of life van Danny Madden mag er zijn.
De stroperige ballads zijn veel minder interessant en dan is er natuurlijk die hit van Color Me Badd.
Blij dat ik deze voor een euro heb gevonden