Alias Berger - Linke Liedjes (1975)

Folk / Pop
Label: Ariola

1. Krakers Jubilee (3:13)
  2. Een Toffe Cipier (2:37)
  3. Veenhuizen (2:32)
  4. Penose Toon (2:35)
  5. De 1604 (3:30)
  6. Linke Bink (2:43)
  7. Het Joch Steelt Als de Raven (2:53)
  8. Laat voor Mij het Bier en de Meiden Maar Komme (3:41)
  9. Man in Zwart (2:50)
  10. Wij Zaten... (2:39)
  11. Ik Zie Geen Verschil (2:20)
  12. Knudde (3:21)
avatar van Kos
Kos
Nummer 8. .

Begin jaren 70 is Toon J of Toon jacobs zich gaan wijden aan het schrijven van teksten,de album linke liedjes was de eerste album.Nadat duidelijk werd dat men in hilversum niet zat te wachten op brabantse artiesten is het lied Ode aan drie uitgebracht gezongen door jan Boezeroen.Dit werd direct uit het raam geworpen bij de diverse radio stations.De dik voor mekaar show heeft hier nog een uitzending lang aandacht aan geschonken.
Vanaf dat moment is Toon J zich gaan toeleggen op het schrijven van liedjes over WO II.

Sara Jacobs

epc
sarajacobs2007 schreef:

Sara Jacobs

Hoi Sara, ben jij soms familie van Toon? zoja zou je contact met mij op kunnen nemen.

VrGr

avatar van Dibbel
Ik denk niet dat de vorige berichters hier nog op reageren, maar Alias Berger is Adri van den Berk uit Helmond (Broekwal).
Veenhuizen is het liedje wat in oktober 1975 de tipparade haalde en een cover van San Quentin.
LP is zeldzaam en ik zoek hem nog altijd.

avatar van nlkink
Kan me het liedje Veenhuizen nog goed herinneren. Er gingen allerlei verhalen dat de zanger ook daadwerkelijk in Veenhuizen had 'gezeten'. Het is me nooit helemaal duidelijk geworden of dat waar was of dat men dit als onbevestigde roddel de wereld in had geholpen om de verkoopcijfers wat op te krikken. Het nummer was uiteindelijk meer een regionale radiohit dan dat het potten kon breken in de Top 40. Op het album staat behalve de San Quentin cover ook nog een cover van Man In Black, heel creatief vertaald naar Man In Zwart.
Op een losse single staat ook nog een Nederlandstalige versie van A Thing Called Love. Alle opvolgende singles flopten genadeloos en tegen 1978 was het met de zangcarriëre van Alias Berger gedaan.
Heb je al een exemplaar bemachtigd, Dibbel? Ik zie dat er een paar te scoren zijn bij Discogs.
Naschrift: Adri van den Berk woont tegenwoordig in Hasselt: ed.nl.
Hier een filmpje. Hij loopt het beeld in op 2:57 minuten: Adri van den Berk